julmarknad i luneburg
cd top arrow

Julmarknad i Lüneburg


Datum: 27/11-23/12 2019
Avstånd från Kruså: 218 km/Rostock: 194 km

Besök en julmarknad i Tyskland, där de är experter på att skapa julstämning! Lüneburg julmarknad lockar varje år tusentals med besökare. Promenera genom de vackra gågatorna i den gamla hansastaden som är dekorerad och pyntad som en sann julsaga.

Stadsdelen och dess otroligt stämningsfulla julmarknad med de små julbodarna har allt och är rik på underhållning: 39 hantverkare från glasblåserier, träsnidare från Erzgebirge och ljustillverkare erbjuder sina varor i dekorerade julbodar på torget framför rådhusets fasad. Så om det fattas julklappar, kan ni definitivt hitta de resterande här! De gavelförsedda, gotiska, renässans- och barockbyggnaderna och de medeltida kyrkorna lyser upp Lüneburg starkt om kvällen och skapar den rätta julkänslan.

Låt barnen pröva på att göra egna ljus i en verkstad eller se Jultomten som varje dag strövar runt på julmarknaden. Lyssna på de klassiska sagorna, oavsett om det är Rödluvan, Snövit, Askungen eller någon annan av Grimms sagor - det är en upplevelse för alla åldrar där sagorna återberättas med rörliga träfigurer. Därefter kan man samlas för att lyssna på körer som sjunger och trumpeter som spelar från rådhusets balkong.

Allt som allt är detta en mycket lovande julupplevelse, i den unika gamla hansastaden Lüneburg och dess julmarknad!

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Luneburg - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknaden i Lüneburg ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..