Julmarknad i Köln


Öppettider 2024 Köln julmarknad: datum ej publicerat.

Avstånd från Kruså: 592 km/Rostock: 615 km

Under julmånaden står Kölns UNESCO-listade domkyrka som den vackraste bakgrundskuliss för stadens julmarknad på Roncalliplatz. Här står 150 julbodar med nysnidade träsaker och annat konsthantverk, läckra specialiteter och doftande glögg, sida vid sida med den omkring 25 meter höga julgranen, där tusentals julljus skapar den varmaste julstämningen och får humöret att lyfta under den kalla årstiden.

Här är det lätt att låta nostalgin ta plats, för här hittar du allt det som får ditt julhjärta på gott humör. Tysklands fjärdestörsta stad har inte mindre än sju julmarknader. Bara några hundra meter från domkyrkan och Rhens brädd omgärdar vackra, gamla byggnader stadens traditionsrika julmarknad – Heinzelmännchen-marknaden – på det kullerstensbelagda Alter Markt och Heumarkt i Gamla stan. På kajen framför chokladmuseet hittar du den maritima julmarknaden med mer än 70 julbodar och från Neumarkt till Rudolfplatz och Stadtgarten ligger det massor av härliga julupplevelser och väntar. Som något extra har Köln julmarknaden Christmas Avenue, där bodarna är inpackade i rosa glitter och glimmer. Här är de flesta besökare homosexuella, men alla är självklart välkomna. Hela månaden är det livemusik på scenerna runt om i staden.

Alla Kölns julmarknader ligger inom en radie av endast två kilometer och det är lätt att komma runt med spårvagn och U-bahn. Du kan också promenera och uppleva de vackert julpyntade gatorna i den 2000 år gamla romerska kolonin, som idag är en levande storstad med moderna butiker på gågatorna och charmiga ölbarer i den gamla stadsdelen längs Rhen. Lämningarna av den gamla stadsmuren finns kvar att beskåda i stadsbilden, men om du vill ha mer av den romerska historien kan det rekommenderas att besöka Römisch-Germanisches Museum vid julmarknaden på Roncalliplatz.

Från det södra tornet i Kölner Dom kan du få en praktfull vy över hela julhärligheten, om du orkar kliva de 526 trappstegen helt upp till toppen – för här finns ingen hiss.

Hitta ett bra hotell nära julmarknaderna i Köln – se listan här nedanför Avstånd från hotellet till julmarknaden i Köln ser du genom att klicka på knappen ”Läs mer”.

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;