Julmarknad i Sverige

Nu närmar vi oss jul och det är högtiden som vi svenskar verkligen ser fram emot. I november och december månad startar förberedelserna inför julen som enligt traditionen varar ändå fram till påsk. Vi börjar så smått med att köpa in julklappar, vi plockar fram julpyntet, vi sätter upp ljusgirlanger. Julhandeln startar med skyltsöndag, och vi räknar ner dagarna mot jul med hjälp av adventsljusstakar och adventskalendrar. Själva julfirandet startar på julafton och då pyntar vi granen och förbereder all mat till julbordet. Kalle Anka och Karl Bertil Jonssons julafton är klassikerna på TV, som de flesta av oss vill se. Tomten kommer på eftermiddagen eller på kvällen, och därefter äter vi av de många goda rätterna på julbordet. Många går på midnattsmässa eller julotta i kyrkan och julen är en stor familjehögtid.

Julmarknaden är också en återkommande och kär tradition för många, och det är här du kan uppleva julen i stämningsfull och koncentrerad form. Här får du doft av brända mandlar, smaken av varm glögg när nästippen börjar bli kall, det varma ljuset som lyser upp omgivningen och röda kinder på barnen som strålar med ögon fulla av förväntan, bjällerklang från levande djur, sång och musik och möjlighet för att köpa fina julklappar i form av olika sorters konsthantverk, julpynt, delikatesser och mycket mer. Många av de större städerna i Sverige har också fina traditioner omkring deras egen julmarknad. Allt från julmarknaderna i Stockholm på Skansen eller i Gamla Stan, till de olika julmarknaderna i Malmö med bl.a. Bondens egen julmarknad och till det av fem miljoner glittrande julljus upplysta Liseberg i Göteborg!

Om du själv har lust att uppleva en stämningsfull och inspirerande julmarknad i år, kan du på listan nedanför se de hotell som ligger nära några av Sveriges fina julmarknader:

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;