Julmarknad i Wernigerode


Öppettider 2024 Wernigerode julmarknad: datum ej publicerat.

Avstånd från Kruså: 420 km/Rostock: 377 km

Julmarknaden i Wernigerode ligger i en av de mest intressanta och historiska byarna i Harz. Här hittar du julmarknaden omgiven av originala byhus och korsvirkeshus från 1500-talet, och mitt i det hela lyser den ståtliga 10 meter höga julgranen upp. Ett flertal julbodar bjuder på ortens typiska matvaror, julgodis, konsthandverk och den tyska klassikern glühwein, brända mandler och söta kakor. Letar du efter julklappar så finns det stora chanser för att hitta något helt speciellt här på julmarknaden i Wernigerode!

Wernigerode är omtalat som en av de mest färgrika byarna i Harz, och den gör allt för att leva upp till detta under julmånaderna, där hela staden är pyntad och där julstämningen spirar. Stadskärnan består helt och hållet av restaurerade korsvirkeshus – t.ex. det berömda, gamla rådhuset. Wernigerodes centrum är dessutom bilfritt, och det gör det til ett sant nöje att spatsera omkring och beundra arkitekturen och de små detaljerna i en historisk by med mycket julpynt och stämning, och när du behöver en paus, väntar ett flertal caféer och restauranger, där du kan ta en paus, medan mörkret sänker sig och de glimtande ljuskedjorna får liv utanför.

Mot den mörka natthimlen ser det upplysta tornet på byns slott, Schloss Wernigerode, väldigt imponerande ut uppe på toppen av Agnesberg. Klätterturen upp är kort och brant, men den belönas av en storslagen utsikt över den upplysta medeltidsbyn och inte minst mot den högsta bergstoppen i Harz, som du kan njuta av i dagsljus. Du kan också åka på tur med det lilla motoriserade tåget "Bimmelbahn", som kör fram och tillbaka mellan torget och slottet från morgon till kväll.

Wernigerode är dessutom huvudstationen på tågturen till Blåkulla – på tyska ”Brocken”. Om du kan slita dig från julmarknaden och stämningen i byn en halv dag, är det värt att åka en tur med det gamla ånglokomotiv Harzer Schmalspurbahn, som börjar sin tur mot Blåkulla här i byn och tar dig hela vägen upp till den 1.142 meter höga toppen, där man får hela panorautsikten över naturfenomenet Harz. Jo, Wernigerode är en pärla för natur- och kulturintresserade – och här varar julen länge!

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Wernigerode - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknaden i Wernigerode ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;