Julmarknad i Ribe


Öppettider 2024 Ribe julmarknad: datum ej publicerat.

Ribe i Danmark har allt, vad ens julsjäl kan begära i den mörka vintertiden: De gamla kullerstensbelagda gatorna förvandlas i november till små levande äventyr med aktiviteter varje dag och en doft av varma, nybakta kakor, honungskakor och en gammaldags sönderjysk köpstadsstämning, som inga andra städer helt kan kopiera.

I Ribe är inspirationen hämtad från den danska berättelsen "Peters Jul", och traditionerna hålls i Höker Peters Kälder och en mängd med julbodar, kaffestugor och julstugor, medan domkyrkans klockor klämtar till julfest. Ribe är inte bara Danmarks äldsta stad - det är Nordens äldsta stad som 2010 firade 1300-års födelsedag som handelsstad. Och den gamla staden har lyckats att behålla en mängd med arkitektiska pärlor från det förgångna, som tillsammans skapar en historisk stämning på årets julmarknad. Till och med väktaren går fortfarande runt i stadens krokiga små gator och gränder under kvällen och sjunger vid dagens slut.

Är man tidigt ute kan man också besöka Gram Slott i Gram cirka 20 km. öster om Ribe, där man redan är i julstämning i november (datum kommer senare). Det hålls en julmässa och julmarknad på det gamla slottet, där över 200 utställare fyller de stora salarna, ladorna och herrgårdsstallet. Här hittar du konst och konsthantverk, och de regionala matproducenterna erbjuder läckra specialiteter. Tomten tänder levande ljus på julgranen tillsammans med barnen, man kör med häst och vagn, det finns en stor naturlekplats och möjlighet för att avrunda besöket med julkakor och kaffe i det gamla slottsköket.

När man ändå är i trakten, kan det dessutom rekommenderas att avlägga ett julbesök hos Höjer Pölser - och kanske använda tillfället till lite gränshandel.

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Ribe - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknaden i Ribe ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;