julmarknad i arhus
cd top arrow

Julmarknad i Århus


Datum: 22/11-31/12 2019


När mörkret sänker sig över Danmarks "huvudstad" på Jylland, och gaslyktorna tänds mellan korsvirkeshusen och den danska stämningen breder ut sig - ja, så är det äntligen jul.

Här är tempot avslappnat, och din puls placerar sig automatiskt i en lugnare växel: Åk bort från vardagens stress och jäkt till Århus, där ni finner äkta danska jultraditioner från danskarnas liv genom flera århundraden. Här kan man uppleva den gamla goda julen på danskt vis, för att inte glömma historien bakom alla jultraditioner,som danskarna älskar så mycket.

Julutställningar berättar om julen i danskarnas hem från omkring år 1625 och fram. Butiker och marknadsboder erbjuder söta julspecialiteter, kanderade äpplen och konsthantverk. Den gamla postvagnen kör över gatornas kullersten med julbrev till borgmästargården, och väktaren sjunger ända in på natten i julmörkret.

I den gamla köpmansgården kan man få "bispeboller" (varm punch). Det doftar hembakat från bageriet - och man kan få uppleva hur en jul på 1700-talet var med sång, rikligt med öl och jullekar.

Julgranen kom först till Danmark på 1800-talet och julen var faktiskt inte synlig på gatorna förrän omrking år 1900 - men i Århus kan man uppleva hur julpyntandet av de danska städerna tog fart upp genom århundradet fram till 1974.

Öppettider
Se öppettider här

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i i Århus - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknad i Århus ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..