Julmarknader i Århus


Öppettider 2024 Århus: datum ej publicerat.

När mörkret sänker sig över Danmarks "huvudstad" på Jylland, och gaslyktorna tänds mellan korsvirkeshusen och den danska stämningen breder ut sig - ja, så är det äntligen jul.

Här är tempot avslappnat, och din puls placerar sig automatiskt i en lugnare växel: Åk bort från vardagens stress och jäkt till Århus, där du finner äkta danska jultraditioner från danskarnas liv genom flera århundraden. Här kan man uppleva den gamla goda julen på danskt vis, för att inte glömma historien bakom alla jultraditioner,som danskarna älskar så mycket.

Julmarknaden i Den Gamle By berättar om julen i danskarnas hem från omkring 1625 och fram. Butiker och marknadsboder erbjuder söta julspecialiteter, kanderade äpplen och konsthantverk. Den gamla postvagnen kör över gatornas kullersten med julbrev till borgmästargården, och väktaren sjunger ända in på natten i julmörkret.

I den gamla köpmansgården kan man få "bispeboller" som inte är bröd men en sorts varm glögg utan kryddor. Det doftar läckert i kombination med hembakat från bageriet - och du får uppleva hur en jul på 1700-talet kunde se ut med sång, rikligt med öl och jullekar.

Julgranen kom först till Danmark på 1800-talet och julen var faktiskt inte synlig på gatorna förrän omrking år 1900 - men i Århus kan man uppleva hur julpyntandet av de danska städerna tog fart upp genom århundradet fram till 1974.

Besök också Tivoli Friheden i Århus som varje år bjuder in till magiska ljusupplevelser och vackert dekorerade julbodar med sköna saker och danska delikatesser. Besök parkens kreativa julverkstäder och ge jultomten din julklappsönskan, när parken firar den äventyrliga julmarknadstiden på utvalda dagar från slutet av november till slutet av december, se öppettider här: https://friheden.dk/.

Hitta ett bra hotell nära de berömda julmarknaderna i i Århus - se listan här nedanför
Avstånd från hotellet till julmarknad i Århus ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;