Julmarknad på Tivoli, Köpenhamn


Öppettider 2024 Tivoli julmarknad: datum ej publicerat.

Har du upplevt Danmarks huvudstad Köpenhamn i advent? Det är ett klassiskt juläventyr som man inte bör missa – så unna dig en minisemester där du kan handla julklappar på Ströget och träffa jultomten på Tivoli, i centrum av Köpenhamn. Här har man inte sparat på något när det gäller julpyntningen och du kan se fram emot en extra äventyrlig inramning av Tivolis julmarknad 2022. Julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn är en stor turistattraktion som sedan premiären 1994 stadigt har ökat sitt besöksantal varje år – hit kommer mängder av julmarknadsbesökare i advent för att uppleva den unika och nostalgiska julstämningen.

Men julstämningen kommer inte av sig själv: Det kräver cirka två månaders förberedelser innan man kan öppna porten till årets julmarknad på Tivoli! Här sätter man upp 450.000 julgransljus, 1.100 julgranar och 60 bodar på ett underlag av 4,5 ton flis. Och för varje år som ”Jul i Tivoli” har premiär väntar nya överraskningar med olika tema och traditioner från hela världen.

Julbelysningen är också ett kapitel för sig: skapad av den amerikanske designern John Loring, mannen bakom julbelysningen på New Yorks förnäma shoppinggata Park Avenue. Bara på pilträden vid Tivolisjön finns det 300.000 ljuspunkter, som det har tagit två elektriker tre veckor för att få på plats.

De flesta av Tivolis åkattraktioner och restauranger är öppna under hela julmarknaden och här kan man få sill, sylta och en julakvavit medan barnen roar sig med Nissetåget, Musikkarusellen och Svängkarusellen. Jo, förresten – jultomten finns också på plats varenda dag och lyssnar gärna på julklappsönskningar från stora och små.

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden på Tivoli – se listan här nedanför:
Avstånd från hotellet till årets julmarknad på Tivoli ser du genom att klicka på knappen ”Läs mera”.

Hitta datum och mer information om årets bästa julmarknader 2022 i Tyskland, Danmark och Sverige – klicka här »

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;