Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 185 Antal kommentarer: 55 Antal följare: 5 Följ denna blogg
Sommar vid Gardasjön
Senast uppdaterat: 12-01-2022
Detta inlägg är läst 238 gånger
Skapat: 12-01-2022

Utflykt till Limone Sul Garda
Vi gjorde en bilutflykt till staden Limone Sul Garda och utflykten gav oss vatten på kvarnen till varför man reser till Italien. Staden är otroligt vacker! Både de trånga gatorna, de gamla husen som är utsmyckade med blommor från källare till takterrasser och strandpromenaden.

Sjön Lago Di Ledro
En dag direkt efter frukost körde vi till sjön Lago Di Ledro. Det är den vackraste lilla sjö på storlek med Hammersøen på Bornholm. Runt sjön finns det några restauranger och en campingplats, men annars är det inte så många turister som hittar hit i jämförelse med Gardasjön. Det finns massor av cykelrutter i bergen och vi såg också många som cyklade MTB.

Vi hade inte cyklar med oss men vi hyrde en vattencykel vid sjön. Den var både stor och mycket stabil och vi hade bara varit på sjön i fem minuter då värmen fick oss att dyka i vattnet. Sjön som ligger 660 meter över havsytan var ren och varm och det var fantastiskt att bada.

Därefter åt vi pizza och drack cola på restaurangen. Pizzorna bevisade att det är en italiensk uppfinning, de var verkligen goda och man hade inte sparat på osten.

Vi provade att köra en annan rutt hem, men de vägar som var angivna på kartan var avspärrade och det var nog lika bra det. Det såg nämligen ut som om de gick direkt nerför bergssidan mot Gardasjön. Men vi kom ändå högt upp i bergen och fick en fantastisk utsikt även om vi fick lov att backa vid möten på några branta och smala vägpartier.  

Text och bilder: Familjen Dalgaard
Översatt och redigerad 12/1 2022.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Gardasjön #Ljuvlig sommar