Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Skagen bjuder på underbara dagar!

Senast uppdaterat: 21-11-2021
Detta inlägg är läst 1555 gånger
Skapat: 03-11-2021

Kristi Himmelsfärd och en kläm-semesterdag gjorde i år att valet av mor-dotter-tripp skulle bli en cykeltur till Skagen! Vi gladde oss åt alla små pit stop vi skulle ha på väg upp - på gallerier, i antikvitetsbutiker & små livsstilsbutiker (DOT keramik i Strandby, Mejeriet i Jerup, osv.) - och givetvis något gott att äta o dricka. MEN, vädret lovade mycket regn och blåst på väg upp, så vi tog snabbt ett beslut – vi tar cyklarna med på tåget, från Fredrikshamn. Så kunde vi ju alltid cykla hem, och uppleva våra små pit stop där. Det gick bra det med, mycket smidigt t.o.m. Man kan se att tåget är van vid att ha cyklister med, bra med plats, band at fästa cyklarna med så de inte välte osv.

Ta tåget till Skagen
Det är en riktigt fin tågtur till Skagen, det går snabbt också. Väl framme skulle vi endast rulla 100 m över till fina Hotel Skagen, med en traditionellt putsad och gulmålad fasad, och mycket välkomnande med uteservering och ett härligt centralt läge. Vi blev inlogerade i bottenvåningen med en terrassdörr ut mot parkeringsplatsen. Fina och fräscha rum, nyrenoverade eller helt nya – svårt att säga. Utsikten mot parkeringen gjorde inget, vi skulle ju ändå inte sitta på rummet o kuckelura.

Skagens mysiga hamn
Vi valde att strosa ner på stan och känna stämningen, och gick ner till de traditionella fina fiskhusen på hamnen och intog en fin lunchbuffé där, med allt gott från havet. Väl hemma igen med lite shoppingpåsar, och efter en god kopp kaffe på Jacobs, varade det inte länge förrns vi skulle inta den inkluderade middagen med välkomstdrink. Det var verkligen supergott – och som välkomstdrink fick vi själva välja och föll för en Aperol spritz. God och väl tillagad mat – mums! Likaså var frukosten mycket god, inte vräkig men få och goda råvaror - för oss var det helt perfekt.  Mysig restaurang och även lobbyn inbjuder till att man sätter sig ner o myser – tillsammans istället för på rummet.

Cykelutflykter till alla sevärdheter
Dag 2 skulle vi använda cyklarna – nu hade vi ju släpat med dem! Och det var som tur var uppehåll, bara lite blåsigt. Vi cyklade en fin tur ut till ”Grenen”, längs Strandvejen och förbi Vippefyren. En raksträcka och inga backar här inte. Vi upptäckte först efteråt, att man faktiskt kan cykla helt ut till spetsen av Grenen, men vi ställde cyklarna och gick ut istället, tillsammans med en hord av andra turister. På väg tillbaka ville mamma prova Sandormen, bussen som man kan åka med både ut o tillbaka, så det gjorde vi. De tar endast kontanter på bussen, men vi fick komma med, och så tog vi ut pengar i kiosken när bussen stoppade. Vi cyklade tillbaka via Det Grå Fyr & Skagen Fågelstation och fick ett gott kaffe här. Vidare tillbaka in på små gator, förbi Konstmuseet och anrika Brøndums, ner på hamnen, och ut till Svenska sjömanskyrkan som vi tittade in i. En härlig glass fick vi på jättemysiga caféet bredvid nallebjörnsmuséet, i bersån där sitter man helt underbart inbonat, som i gamla dar föreställer jag mig.

Väl tillbaka på hotellet, tog vi en flaska vin och lite snacks med oss, och promenerade ner till stranden (5 min. max), satte oss i en strandklitt och skålade och njöt utsikten mot Grenen. På kvällen åt vi en god fisksoppa på Packhuset nere på hamnen, jättegod – kan rekommenderas. Vid 22-tiden spelade ett live-band upp med kända låtar, men efter en halvtimme tackade vi för oss. Sov gott på hotellet gjorde vi också, härliga sängar!

Hemresan
Dag 3 packade vi ihop våra inköp och gav oss iväg efter en långfrukost, mot Fredrikshamn, i styv kuling - motvind! Nej först stannade vi hos Slagter Munch och köpte fina charkuterier, och sen ett stopp på Bolcheriet för lite karameller till barnen hemma. Sen cyklade vi – kom helt till Hulsig, där steg vi på tåget som fick ta oss resten av vägen… Men vilken tur för vi har fortfarande mycket kvar att se & uppleva i Skagen, och då tar vi inte cyklarna med men hyr på plats istället, för på en cykelsemester ska man ju begränsa sina inköp pga. platsbristen – o det är vi inte så bra på! 

Sommarhälsningar från Anna & Monica

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Skagen #Vårkänslor #Mysiga stunder #Kvalitetstid #Minisemester #Naturidyll
;