Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 247 Antal kommentarer: 67 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Resevägledning i Europa - tips och råd från Happydays

Senast uppdaterat: 27-02-2023
Detta inlägg är läst 19249 gånger
Skapat: 07-06-2021

Farväl till coronapass! De allra flesta länder har tagit bort alla coronarestriktioner, vilket gör att du kan resa fritt igen. Självklart håller vi fingern på pulsen om det skulle hända något som gör att situationen ändrar sig. Är du osäker på något är du alltid välkommen att ringa till vår kundservice på telefon 020-79 33 84. Vi har öppet alla vardagar kl. 9.00-17.00.

Bloggen är senast uppdaterad den 27 februari 2023. Vi reserverar oss för eventuella fel i texten.  

Happydays resevägledningar i Europa
Här på sidan har vi samlat information över resevägledningarna till våra mest populära destinationer. I takt med att restriktionerna har försvunnit blir det mindre och mindre information kvar på sidan. 

Vill du ha snabba uppdateringar?
Med Happydays nyhetsbrev får du alltid den senaste informationen angående resor i Europa och fina medlemserbjudanden direkt i din brevlåda. 
Prenumerera här - det är gratis! 

Danmark
Från den 29 mars 2022 slopas alla krav på vaccinationsbevis eller negativt covidtest vid inresa till Danmark.

Sverige
Från den 1 april 2022 slopas alla krav på vaccinationsbevis eller negativt covidtest vid inresa till Sverige.

Tyskland
Från den 1 juni 2022 slopas alla krav på vaccinationsbevis eller negativt covidtest vid inresa till Tyskland.

Frankrike
Från den 1 augusti 2022 slopas alla krav på vaccinationsbevis eller negativt covidtest vid inresa till Frankrike och franska utomeuropeiska territorier.

Österrike
Från den 16 maj 2022 slopas alla krav på vaccinationsbevis eller negativt covidtest vid inresa till Österrike.

Italien
Från den 1 juni 2022 slopas alla krav på vaccinationsbevis eller negativt covidtest vid inresa till Italien.

*************

UD:s webbplats Sweden abroad
Sveriges UD har ett särskilt telefonnummer för frågor kring coronaviruset och andra aktuella händelser över hela världen, ring hit om du vill ha aktuell information: 08-405 92 00. Du kan också gå in på UD:s webbplats ”Sweden abroad” och läsa mer om reseinformation under coronapandemin och andra aktuella händelser. Här kan du också hitta länkar till den UD Resklar-appen. 

Krisinformation från svenska myndigheter
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har en bra webbplats där du får en samlad översikt från bland annat Utrikesdepartementet (UD), folkhälsomyndigheten och regeringen.  

Läs mer om krisinformation

Digitalt covidbevis Sverige
Den 1 juli 2021 kom de svenska covidbevisen som är en kostnadsfri e-tjänst som bevisar att du är vaccinerad mot covid-19. Planen var att covidbeviset skulle underlätta för utlandsresor inom EU under coronapandemin och de kommer att vara utformade på samma sätt inom hela EU.

Vid utresa, inresa och inom ett land ska resenären med hjälp av sitt covidbevis kunna visa fram bevis på att hen uppfyller gängse regler. Om du har vaccinerat dig kommer detta rapporteras inom sju dagar till Nationella vaccinationsregistret. Efter det kan du logga in med din e‑legitimation på www.covidbevis.se och hämta ditt bevis. Beviset kan laddas hem på dator, mobiltelefon eller skrivas ut. Svensk e-legitimation krävs.

Läs mer om covidbeviset

Vi önskar dig en trevlig och trygg bilsemester i Europa!
Happydays – din bilsemesterexpert

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
17-02-2022 08:19skrevAktuellt - små historier från Happydays
Hej Frederik C. Vid transitresa genom Tyskland gäller ej vanliga coronaregler. Men jag skulle ändå rekommendera en negativ PCR-test för alla resenärer. Vid inresa till Österrike gäller negativ PCR-test även för barn från 12 år (om man inte har 3 vaccinationer). Läs mer här: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/%C3%B6sterrike/reseinformation/covid-19-l%C3%A4gesbild-och-reseinformation/ Hälsningar Åsa
14-02-2022 10:02skrevFredrik C.
Hej!
Vad gäller för barn vid resa med buss genom Tyskland (via Sverige och till Österrike) för barn som är över sex år men under 16? Behöver de ha ett anti-gen eller PCT test för att kunna åka igenom?
07-07-2021 14:01skrevAktuellt - små historier från Happydays
Hej Rolf! Så är bloggartikeln uppdaterad med följande information från Italien:
"Från den 21 juni är utegångsförbudet upphävt och från den 1 juli upphör kravet om att bära munskydd offentligt utomhus (undantag är regionen Campania). Myndigheterna rekommenderar dock att man bär munskydd i folksamlingar och att man håller avstånd på 1 meter mellan sig. Kravet kvarstår dock att man ska bära munskydd inomhus i restauranger och liknande miljöer från 6 års ålder och upp, det kan förekomma lokala regler. Rent generellt ska du ha munskydd med och följa lokala regler som ofta framgår av skyltar."
Med vänliga hälsningar
Åsa
07-07-2021 11:44skrevrolf
Hur är läget i Italien? Finns fortfarande restriktioner tex. om munskydd?
21-06-2021 09:35skrevAktuellt - små historier från Happydays
Hej Leif Jansson. Normalt är det det digitalta internationella vaccinationsintyget som gäller och från den 1 juli EU:s digitala covidbevis. Kan därför inte helt svara på din fråga utan lite mer information, du ombeds därför ringa till vår kundservice. Med vänliga hälsningar Åsa
20-06-2021 11:28skrevLeif Jansson
Hej. Gäller det vaccinationsintyg som är på flera språk och intygar att man fått båda sprutorna, men där namn och personnr, är skrivna med med bläckpenna. Tänker mig resa till Tyskland . MVH Leif Jansson
;