Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Vi älskar Tyskland!

Vi älskar Tyskland!
Blogg skapad: 09-11-2017 Blogginlägg totalt: 18 Antal kommentarer: 0 Antal följare: 0 Följ denna blogg
Nordtysklands fruktträdgård i Altes Land
31-07-2019
Detta inlägg är läst 116 gånger

Ett förbisett och överkomligt resmål för svenskar

Altes Land är det område som ligger söder om Elben i den tyska delstaten Niedersachsen. Det är ett populärt semesterområde och kallas också för Nordtysklands fruktträdgård. Här blommor över 15 miljoner träd av äpple, päron och körsbär under våren, och på sommaren och hösten dignar träden av frukter på det 170 km² stora området beläget mellan Hamburg och Stade.

 

Utflyktsmål i fruktparadiset

Området drar varje år till sig massor av turister bland annat till fruktplantagerna som breder ut sig längs Elben. Här kan man beundra forna tiders välstånd på de rikt dekorerade korsvirkeshusen och gårdarna med stråtak. Fruktgårdarna slår upp sina dörrar för besökare med gårdsbutiker och caféer där man stolt visar fram sina lokalt producerade fruktdelikatesser i form av bl.a. must, sylt och vin.    

 

Svenskstaden Stade i Altes Land

Huvudorten i regionen heter Stade och det är en mycket sevärd stad. Stade var hansastad under medeltiden, och hade en belägenhet som var mycket fördelaktig under dåtidens handel. Svenskarna erövrade Stade under 30-årskriget på 1600-talet och gjorde den till en fästningsstad. Den gamla stadsdelen är fortfarande omgiven av vallgravar med gamla mysiga kullerstensgator inramade av vackra trappgavelhus.

 

En avstickare till Hamburg

Passa också på att besöka den spännande hamnstaden Hamburg som har mängder av spännande sevärdheter för både stora och små. Besök Hamburgs domkyrka, se sjön Alstern och den sedan 2015 världsarvslistade stadsdelen Speicherstadt med de gamla packhusen. Här ligger också en av Tysklands populäraste turistattraktioner, Miniatyr Wunderland, som är en modelljärnvägsanläggning – världens största i sitt slag.

 

Se alla våra hotell i Niedersachsen och upplev själv Nordtysklands fruktträdgård

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Tyskland #Nordtyskland #Niedersachsen Nord
Vi använder cookies. Läs mer..