Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 243 Antal kommentarer: 66 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Besök de tyska julmarknaderna 2023

Senast uppdaterat: 22-11-2023
Detta inlägg är läst 2537 gånger
Skapat: 18-08-2023

Det börjar närma sig jul helt plötsligt. Om du har planer på att besöka en av de många julmarknaderna som arrangeras i advent, speciellt dem i Tyskland, så bör du boka din vistelse redan nu. Tyskland är nämligen något helt speciellt under julmarknadstiden, så om du ännu inte har provat att uppleva de tyska julmarknaderna så ska du unna dig själv en resa hit för att uppleva magin.

Här får du vår översikt över några av de mest populära julmarknaderna i Tyskland.

Julmarknaden i Hamburg 6/11-30/12 2023
Bara en halv dagsresa från Sverige ligger storstaden Hamburg, en perfekt destination för att besöka en av de populära tyska julmarknaderna.

Staden är fylld med julbodar och konsthantverkare på ett hav av julmarknader – vid St. Pauli, Rathausmarkt, Altona-Ottensen, Gänsemarkt, Spitalerstrasse och Jungfernstieg – och alla har olika teman. Här finns bland annat en ekologisk julmarknad, en Hansastadsjulmarknad och den traditionella Hamburgmarknaden som bjuder på julspecialiteter från hela Tyskland.

Se våra hotell nära Hamburgs julmarknader här

Julmarknaden i Bremen 27/11-23/12 2023
Bremen är en spännande och historisk stad, särskilt under julen – och absolut värd ett besök! Julmarknaderna i Bremen har funnits i över 160 år, så här finns gott om historiska upplevelser. Upplev de vackraste julutsmyckningarna, skridskoåkning och all den julmagi som finns att erbjuda. Självklart kan du njuta av julens godsaker, glögg och allt annat som hör till de tyska jultraditionerna. Bremen ligger cirka 275 km från den dansk-tyska gränsen på Jylland, så du kan enkelt ta dig hit och tillbringa en helg eller minisemester här.

Hitta alla våra hotell i Bremen här

Julmarknaden i Lübeck 27/11-30/12 2023
Julmarknaden i Lübeck är utan tvekan en av de mest populära och det av en god anledning - här får du nämligen en genuin, historisk julupplevelse i ren medeltidsidyll. Det sägs att julmarknaderna i Lübeck varje år lockar till sig över 250.000 besökare – och från slutet av november öppnar julmarknaderna över hela staden och sprider julstämning och julens goda dofter.

Man kan verkligen säga att Lübeck satsar det lilla extra på sina julmarknader, de har nämligen delat upp dem i olika teman. På en plats kan du till exempel uppleva en "äventyrsskog", på en annan plats är temat "historiska julmarknader" och de har till och med ett "maritimt tema". Se alla teman på www.luebeck-tourismus.de.

Så när vi säger att det finns något för alla smaker i Lübeck, så ljuger vi inte. Om du vill uppleva Lübecks olika julmarknader, så skynda dig att boka en vistelse!

Hitta alla våra hotellvistelser i Lübeck här

Julmarknaden i Berlin 27/11–31/12 2023                         
Berlin är en spännande stad som har en festlig atmosfär med många julmarknader. Från nostalgiska, traditionella marknader i gamla stadsdelar till moderna marknader med spännande attraktioner: Berlin erbjuder en unik blandning av gammalt och nytt. Oavsett om du vill njuta av glögg med dina nära och kära eller dela julkänslan med barnen, har Berlin-marknaderna något för alla.

Julmarknaden i Berlin är 2023 och igen 2024 flyttad till Bebelplatz vid Staatsoper Unter den Linden på grund av ombyggnader. Just nu har vi inga hotell i Berlin, men ett besök på någon av Berlins alla julmarknader kan man alltid planera in ändå.  

Se alla våra julmarknadsdestinationer här

Så ta fram din kalender, boka din resa och låt julmagin börja
– trevligt nöje!


 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Tyskland #Jul & nyår #Vintermagi