hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Senaste blogginlägg

Tävling: Gissa resecitatet
”Jag har inte varit överallt, men det står på min lista.” Det är den amerikanska författarinnan Susanne ...
0 Kommentarer
Semestertips: Sommar i Toscana
En reseberättelse från sommaren 2019 Sju sköna dagar med läckert vin, idylliskt landskap och autentisk r...
0 Kommentarer
Studieresa till Toscana: En försmak av sommar 2020
Semesterfabriken drar ut i fält den 24-27 oktoberVår kundservice håller extraordinärt stängt - men vår we...
0 Kommentarer

Senaste kommentar

Reina Leverén
Jag älskar Berlin! Första gången jag var där var 1988 på en affärsresa och efter kundbesök ville min chef visa Muren. Jag ville inte men gav efter, jag hatade både muren och staden. Men sen har jag varit där säkert 25 gånger och lärt man älska den. En anledning är historien men också att det finns något för alla. Shower och konserter på Friedrichstadt Palast, Wintergarten, sett musical med Earta Kitt på Theater des Westens, en drink i turkosa soffan på KDW, ölfestival första veckan i augusti, en fika i Nikolaiviertel vid kanalen, sköna båtfärder på Spree och alla intressanta muséer. Potsdamer Plats är så fult att det i mitt tycke är vackert med sin moderna arkitektur. Ett besök på Zoo, en promenad i Tiergarten är lugn för själen , marknaderna, ja jag kan räkna upp tusen anledningar att åka till Berlin och lika många saker att göra. Naturligtvis får man inte glömma en currywurst, Berllins specialitet, Det finns en atmosfär och känsla i den staden som det är svårt att sätta ord till , den bara finns. En liten rolig sak avslutningsvis. När muren föll och man ville köra in i Öst genom Checkpoint Charlie fick man köpa en biljett för 5 Mark som gav en tillåtelse att köra på gatorna i Östberlin. Nu är det också historia. Det märks väl att jag älskar Berlin inte sant?
Christer Roos
Jag var i Berlin 1961 o. firade nyår tillsammans med f.d tyska medborgare. Vi var både i Öst o. Västberlin, genom Check Point Charlie fr. Am. Zonen. Spännande o. ganska otäck som 18 -åring att bli genomsökt med ett gevär bakom ryggen som de DDR-soldaterna hade. Har sedan var i Berlin med ojämna mellanrum även med fam. o. var där någon månad före murens fall -89 o. sedan 2-3 ggr o. även -09 vid 20-årsjubileet. Sedan 2014 0 o. 2016 o. borde åka ner igen nu i höst. Finns alltid mkt. att se o. upptäcka nya sevärdheter/minnesplatser o. även få chans att bättra på tyska språket. Berlin är fantastiskt !
Per Eklund
Exakt på pricken - det finns att uppleva i Alsace, tillräckligt för att spendera resten av semestrarna i livet där!! Massor av underbara småorter och gott om vinodlare i alla. Cykla runt och prova viner på eftermiddagen och hämta och betala dem på morgonen , dagen efter. Det är visserligen kuperat, men vinodlarna ligger tätt - o Du behöver ju förbränna all den underbara mat, Du intar på kvällarna. Picnicarna ute i vinkullarna är njutning för ögon o öron! Alsace erbjuder den mest underbara, allsidiga ledighet Du kan föreställa Dig!

Populära tags

Vi använder cookies. Läs mer..