alexander palace
alexander palace
alexander palace
NYHET
 • Fri entré till wellness
 • Pooler med termiskt vatten
 • Rum med aircondition
NYHET
cd top arrow

Wellness i Veneto

6 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Abano Terme, Veneto, Norditalien

Håll din nästa sommarsemester i Abano Termes idylliska kurparadis, beläget mellan Venedig (56 km) och Verona (87 km) på en lyxig semesterdestination, där bortskämningsmöjligheterna står i kö. Du bor på det 4-stjärniga hotellet Alexander Palace, på promenadavstånd från stadens kurpark (1,3 km) och granne med den termiska SPA-anläggningen, Columbus Thermal Pool (45 m). Men hotellets SPA-avdelning, som du har fri tillgång till, går heller inte av för hackor: I swimmingpoolerna fyllda med termiskt hälsobringande källvattnet med en behaglig temperatur på 33-37 grader kan du koppla av maximalt, och från utomhuspoolen på hotellets 8:e våning har du dessutom en praktfull utsikt över din semesterstad. Vattnet i Abano Termes brunnar kommer från Lessini-bergens källor i Veneto, och från 3.000 meters djup tar det över 30 år innan vattnet har nått sitt mål. De hälsobringande dropparna är 90 grader varma när de tas upp ur källorna och får kylas ner en smula innan vattnet används till de hälsosamma baden. Brunnarna återfinns bl.a. i det backiga naturområdet Colli Auganei i utkanten av Padova-provinsen (13 km). Vill du uppleva området på nära håll, kan du vandra längs de markerade stigarna mellan vingårdar, slott och kloster, och vill du bara uppleva det mineralhaltiga vattnet kan du prova på läckra SPA-upplevelser hos Terme Euganee (2 km). Besök också Abano Termes kurpark med butiker och skön arkitektur (1,3 km), besök det lokala mask-museet (3 km) eller stanna till vid den sägenomspunna kyrkan Santuario Madonna della Salute Monteortone (3 km), som ligger högt på en backe i utkanten av staden. Regionens pärla är självskrivet den unika kanalstaden Venedig. Du seglar hit från Mestre (49 km) och kan se fram emot synen av staden som växer fram i horisonten. Här råden en helt speciell atmosfär på de flytande gatorna, och du måste se höjdpunkter som t.ex. Guldkyrkan, Suckarnas bro och Markusplatsen - men passa också på att strosa längs de mindre gatorna som inte är så turisttäta och insup det venetianska vardagslivet som också finns här. Tillbringa också en dag i Romeo och Julias Verona (87 km), som har en rik historia och mängder av historiska lämningar från Romarriket. Vill du ta en dag på stranden, kan du packa badkläderna och ta dig till Medelhavet i Chioggia (56 km) eller till den mer kända Lido di Jesolo (91 km). Vid Gardasjön väntar det populära sjö- och sommarlivet, och här kan du också få med hisnande semesterupplevelser om du besöker nöjesparken Gardaland (116 km). En sommarsemester i Veneto bjuder på italiensk sommarstämning för alla smaker och det är bara en sak kvar att säga "Buon viaggio" - riktigt trevlig resa!
Bo på läckert hotell på kurorten Abano Terme i Veneto
Abano Terme har en stolt kurtradition
Det är enkelt att ta barnen med på semester i Veneto
Hotellet Alexander Palace har också en skön SPA-avdelning ...
... med bl.a. en läcker swimmingpool
Gör också en utflykt till romantikens stad, Verona
Här kan du bl.a. se den kända Opera-arenan
Och den pampgia romerska bron, Ponte Pietra
Kanske vill du prova att stå under Julias berömda balkong?
Slå ut på greenen i Veneto, Italien
Och smaka på en äkta italiensk pizza
Passa också på att smaka på de italienska vinerna
Vinstockarna trivs i det gynnsamma italienska klimatet
Missa inte ett besök i den unika kanalstaden Venedig
Venedig har en ofattbar semesterstämning
Upplev den på plats med en romantisk kanalrundfart
NYHET

Ankomst

Alexander Palace

Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
Alexander Palace
NYHET

Adress

Via Matiri d'Ungheria 24
I-35031 Abano terme
Italien

Hotellfakta

Alexander Palace är ett ljust och modernt hotell med 192 rum fördelade över 8 våningar. Hotellet uppfördes år 1967 och totalrenoverades år 2000, så hotellet motsvarar dagens semesterförväntningar. Här råder också en speciell italiensk atmosfär som strålar ut från marmorpelarna i lobbyn och i den detaljrika utsmyckningen, i form av mosaiker och konstverk på väggarna.

På hotellet finns det restaurang, bar, hiss, lånedator med internet (avgift EUR 2 per timme), gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och TV-rum.

Du har fri entré till hotellets SPA-avdelning (från 12 år) med bubbelbad, ångbastu, turkiskt bad, bastu- och relaxområde samt till hotellets två swimmingpooler (ingen åldersbegränsning). Här finns både ett inomhus poolområde med liggstolar och träningsmaskiner samt ett utomhus poolområde med liggstolar och parasoller som är beläget på hotellets tak, med skön utsikt över din semesterstad. Båda poolerna har termiskt vatten med en temperatur på 33-37 grader. Det finns möjlighet att tillköpa SPA-behandlingar, t.ex. saltterapi.

Det finns avgiftsbelagd offentlig parkering vid hotellet (avgift EUR 1 per timme) samt ett begränsat antal parkeringsplatser i hotellgarage (avgift EUR 8 per dygn). Platserna i hotellgaraget ska beställas i förbindelse med bokning.


Alla rum har eget badrum, hårfön, litet kylskåp, safetybox, TV, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) samt aircondition.

Bra att veta:

Hotellets utomhus swimmingpool är stängd för renovering t.o.m. 15/9 2017. Fram tills dess är man välkommen att använda poolområdet på Parco Piscine Internazionale (1,2 km till fots).

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-9.30.
Middag serveras kl. 19.30-20.30.

Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

0-50 km

 • Vid sidan av hotellet ligger en stor SPA-anläggning, Colombus Thermal Pool, med termiskt vatten från Euganei-kullarna i både inomhus- och utomhusbassänger: 45 m.
 • Strosa i stadens kurpark, Parco Urbane Termale, som är en grön oas med massor av plats till alla semesterflanörer som går, cyklar eller bara flanerar mellan butiker, vackra byggnader och den stora statyn av bildhuggaren Paola Epifani: 1,3 km.
 • På SPA-anläggningen Terme Euganee kan du se fram emot att bada direkt vid källorna i det mineralhaltiga vattnet från Euganei-kullarnas källor: 2 km.
 • Spela tennis på Park Tennis Club: 2 km.
 • I Abano Terme ligger ett spännande museum med masker, både venetianska masker, masker från teatern värld samt fascinerande masker från hela världen: 3 km.
 • Santuario Madonna della Salute Monteortone är den mest berömda av Abano Termes kyrkor. Den har anor från år 1428 och den byggdes på den plats där en sårad soldat enligt legenden såg den heliga Madonnan som frälste honom: 3 km.
 • Se det stora soluret och de vackra skulpturerna på torget Piazza del sole e della pace (solens och fredens plats): 4 km.
 • Ta en golfrunda på Golf della Montecchia: 6 km.
 • I Padova kan du besöka den UNESCO-listade botaniska trädgården Ortobotanico di Padova. I utkanten av staden kan du vandra i det sköna naturområdet Colli Euganei, med en rik flora och fauna. På de mjuka kullarna ligger mängder av små gårdar, vinodlingar, slott, kloster och pittoreska medeltidsbyar: 13 km.
 • Staden Vicenza mellan Gardasjön och Venedig är världskänd för sin renässansarkitektur av Andrea Palladio: 35 km.
 • Cittadella är en stämningsfull, historisk stad omgiven av en välbevarad stadsmur från medeltiden: 40 km.
 • Segla till den unika kanalstaden Venedig, som är helt bilfri. Avgång bl.a. vid Mestre, där du seglar in till den mytiska staden, byggd på stora träpålar. Venedig är känd för sina kanaler, gondoler och stora sevärdheter, t.ex. Markusplatsen och Suckarnas bro: 49 km.
51-100 km

 • Den vackra staden Chioggia ligger på den södra spetsen av den venetianska lagunen. Med sina praktfulla kyrkor och sina idylliska kanaler genom staden är Chioggia en av Veneto-regionens kanske mest oupptäckta pärlor. Längs Chioggias kust kan du bada i Medelhavet: 55 km.
 • Centrum av Bassano del Grappa korsas av floden Brenta med Andrea Palladios vackra träbro, Ponte degli Alpini. Varje torsdag och lördag fyller mängder av bodar stadens torg, Piazza Libertá och Piazza Garibaldi, och här kan man bl.a. under säsong köpa den vita sparris som staden är känd för. Runt om Brenta går det också en trevlig cykelväg: 57 km.
 • Marostica är känd för sina söta, solmogna körsbär och för sitt praktfulla medeltidsslott, Castello Superiore, som ligger högt beskyddad bakom centrum av staden. Ta på dig vandringsskor och vandra upp i höjden i det frodiga landskapet och ta bilen upp till toppen. Se också det mindre medeltidsslottet, Castello Inferiore, på stadens huvudtorg, Piazza del Castello: 63 km.
 • Torcello är en vacker ö norr om Venedig, känd som klosterön p.g.a. sina 16 sevärda kyrkor: 64 km.
 • Hos vandringscentret Ivan Team du prova på både rafting och kanotsegling på floden Brenta. Fråga på hotellet för mer information: 65 km.
 • Precis som Chioggia påminner Trevisos centrum om ett litet Venedig med kanaler, kyrkor och livliga marknadsplatser omgivna av den ursprungliga stadsmuren från medeltiden: 71 km.
 • Upplev historiepärlan Verona. Den gamla stadskärnan gömmer på bl.a. den berömda Opera-arenan, Julias hus (Casa di Giulietta) och massor av lämningar från Romarriket: 87 km.
 • Ska semestern innehålla en baddag vid stranden, så packa badkläderna och kör till Lido di Jesolos breda, sköna sandstränder: 91 km.
Över 100 km

 • I Peschiera del Garda kan du kliva ombord på en sightseeingbåt på Gardasjön eller ta ett dopp: 116 km.

Rejseblogs

Karta

Radie runt hotellet:


Alexander Palace
Via Matiri d'Ungheria 24
I-35031 Abano terme
Italien


E 011° 47.240'
N 45° 20.942'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Venedig - den unika kanalstaden
Venedig - Adriaterhavets drottning
Baserat på 1 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
5 av 5
Service
5 av 5
Inkvartering
5 av 5
Faciliteter
3.3 av 5
Frukost
3.3 av 5
Middag
5 av 5
Läge
3.3 av 5

Alexander Palace

Pris per person i dubbelrum
Från SEK 2.649:-

SPA-semester i Norditalien inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 3-rätters middag
 • Välkomstdrink
 • Fri entré till hotellets termiska swimmingpooler och SPA-avdelning
 • 20 % rabatt på SPA-behandlingar
 • Rum med aircondition
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x entré till museum och destilleri eller 1 x provsmakning av grappa hos Poli Grappa i perioden april till oktober samt 5 % rabatt på köp i butiken
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer