domaine de villeray
domaine de villeray
domaine de villeray
 • Familjedrivet slottshotell
 • Välrennomerad restaurang
 • Swimmingpool och wellness
cd top arrow

Slotts- och gourmetsemester i Normandie

4 dagars bilsemester på slottshotell i Villeray, Frankrike

Det romantiska slottet Chateau du Villeray från 1600-talet står som taget ur ett franskt landskapsmåleri. Slottet har sin egen charmiga vattenkvarn och är omgiven av en stor park, och ligger idyllisk vid den lilla floden L'Huisne i Normandies gröna naturprakt. Idag är slottet renoverat från topp till tå med respekt för platsens historia och själ och här har Madame och Monsieur Eelsen vigt sitt liv till att bjuda gäster välkomna på en stämningsfull semester, som kombinerar ett franskt semesteräventyr med det yppersta inom smakupplevelser och inte minst moderna bekvämligheter som t.ex. swimmingpool och wellnesscenter. Slottets restaurang är inrett i den gamla kvarnen, där det finns en mysig gårdsträdgård helt ner till flodbrädden och här under parasollernas skugga serveras vistelsens alla måltider, så snart vädret tillåter det. Din värd, Monsieur Eelsen, går själv på de lokala marknaderna för att handplocka råvarorna till menyn - så du kan förbereda dig på en ypperlig fransk matupplevelse! Men redan vid frukosten blir du bortskämd, här behöver man inte stå i kö vid frukostbuffén. Luta dig tillbaka och låt frukosten serveras med allt från färska ägg och frukt till hembakad baguette och en perfekt cafe creme. Därefter kan du strosa runt i den lilla landsbyn runt slottet eller åka på utflykter i närområdet som heter Perche. Här ligger mängder av charmiga landsbyar och lokala ciderier som brygger specialiteter av signaturfrukten i Normandie: Äpplet. Det kan varmt rekommenderas att provsmaka cider eller det berömda äppelbrännvinet Calvados. Enkelt är det inte att slita sig från slottshotellets fredliga idyll, för här bor man härligt långt bort från allfartsvägar och turistinfernon. Har man lust att göra några längre dagsutflykter, ligger några av Normandies stora upplevelser inom räckhåll. Besök t.ex. de stora invasionsstränderna (193 km), Monets trädgård (120 km), jättekatedralen i Rouen (150 km), den mondäna badorten Deauville (136 km), det magiska klostret Mont Saint-Michel (202 km), racerbyn Le Mans (80 km) och inte minst städernas stad: Paris (140 km). På resan genom Normandies praktfulla landskap behöver man inte vara konsthistoriker för att förstå varför Normandie blev impressionisternas vagga på 1800-talet. Normandie har alltid varit populärt, först intaget av romarna och sedan av vikingarna som kallades Les Normands, "männen från norr" - det var alltså de som gav namn åt landsdelen. Vår nordiska historia är en viktig del av Normandies och här hittar du spår av vikingatiden i både historia, språk och kultur. En resa genom Normandiet är också ett möte med ett annat Frankrike än det man normalt förknippar med det typiskt franska.
Se fram emot en semester utöver det vanliga på Domaine de Villeray
Domaine de Villerays huvudbyggnad är ett slott från 1600-talet
Slottets restaurang samt poolen finner du vid vattenkvarnen
Se fram emot de franska gourmetupplevelserna
Det är i kvarnrestaurangen vid flodbrädden du äter gourmetmiddagarna
Landsbyidyllen Villeray är typisk för Normandie med sina stenhus
Det lilla fiskeläget Étretat med en av Normandies vackraste kustlinjer
La Perrière är ett av områdets landsbyar med skön atmosfär
Goda, lokala ostar serveras ofta och med stolthet i Normandie
Besök ett ciderie som ofta bjuder på smakprover av cider och calvados
Monets berömda trädgård i Giverny - ett möte med konstnärernas Normandie
Normandies huvudstad Rouen blev erövrat av vikingar år 851
Rouen är en historisk och stämningsfull fransk stad
Klockhuset Gros Horloge med sitt gyllene ur från 1300-talet lockar många turister i Rouen
Kuststräckan vid Normandies invasionsstränder bär på en stark historia - här Omaha Beach
Den amerikanska kyrkogården vid Omaha Beach
Den gotiska domkyrkan i Bayeux
Se fram emot att uppleva Normandies idyll på nära håll
Gör en utflykt till den magiska klosterön Mont Saint-Michel
Paris ligger endast en och en halvtimme från Domaine de Villeray
Madame och Monsieur Eelsen hälsar välkommen på Domaine de Villeray
Det gamla slottet ligger högt över havet
Detalj på huvudbyggnaden på Domaine de Villeray
Floden l'Huisne rinner förbi slottet Domaine de Villeray
Dina måltider serveras i gårdsträdgården vid bra väder
Se fram emot att njut av det franska köket på Domaine de Villeray
Fransk cuisine på en slotts- och gourmetsemester i Normandie
Domaine de Villeray - fransk slottssemester när den är som bäst

Ankomst

Domaine de Villeray

Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray
Domaine de Villeray

Adress

Villeray
F-61110 SABLONS SUR HUISNE
Frankrig

Hotellfakta

De nordiska anorna förnekar sig inte på Domaine de Villeray, som drivs av värdparet Madame et Monsieur Felsen - en fransk variant av efternamnet Nielsen. De tar emot dig i receptionen som är belägen i kvarnhuset, som ligger på höger hand när man ankommer till den lilla landsbyn Villeray via den lilla bron över floden L'Huisne. Man kan inte undgå att notera kvarnbyggnaden, där vattnet fortfarande brusar förbi det gamla vattenhjulet.

Hotellet inreddes ursprungligen i den gamla vattenkvarnen, där kvarnrestaurangen också ligger. Idag är det både inrett rum här och i de näraliggande annexen samt på själva slottet, som ligger längre upp på vägen omgiven av en stor park. Det är både frukostrestaurang på slottet och i kvarnhuset, och man äter i den byggnad där man blir inkvarterad. På varma sommardagar serveras både frukost och middagar i kvarnhusets charmiga gårdsträdgård och på slottets terrass i slottsparken. För gäster som är inkvarterade på slottet, tar det 5-10 minuter att gå ner till kvarnhuset. Vägen är ganska brant och det finns möjlighet att ta bilen (avstånd 300 m).

Det stora slottet är byggt på 1600-talet och på slottets entréplan finns det bibliotek, rum med öppen spis och flera andra salonger. I de gamla häststallen vid slottet ligger idag SPA Pom som är hotellet lyxiga wellnessavdelning med inomhus swimmingpool, lounge, bastu och turkiskt bad. Det kostar en avgift att komma in och Happydays-gäster kan köpa ett 3-dagars kort till specialpriset EUR 25 per person, liksom det också kan tillköpas diverse wellnessbehandlingar. Det är fri tillgång till slottets utomhus swimmingpool som ligger i trädgården vid kvarnhuset. Vid hänvändelse i receptionen kan man låna kanoter.

Det finns gratis trådlöst internet (Wi-Fi) på hela hotellet. Dock ska man vara uppmärksam på att de gamla byggnadernas väggar kan påverka att det trådlösa nätverket inte är stabilt.
Det finns avgiftsfri parkering vid slottet och kvarnhuset.


Rummen delas ut efter tillgänglighet; på slottet, i kvarnhuset eller i ett av de små trevliga annexen som ligger runt det gamla kvarnhuset. Alla rum är inredda med stilfullt möblemang, med respekt för de historiska ramarna och har som minimum eget badrum, minibar och TV.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.30.
Utcheckning senast kl. 12.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-11.00.
Middag serveras kl. 19.30-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet. Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

Mat och gastronomi

 • Normandie är känd för sina ostar och sina specialiter gjorda på äpplen. Res förbi alla äppelplantager och stanna vid de lokala ciderier (musterier) och smaka på dryckerna. Du kan också köpa med dig hem, t.ex. på det familjeägda Cidrerie Traditionnelle du Perche ved Tronas. Här har Nathalie och Dominique Plessis ett modernt musteri där de bjuder på de bästa traditioner och massor av smakprover på cider och calvados: 28 km.
 • Ostvägen genom Camembert (91 km) och Livarot (99 km) till Pont l'Eveque (126 km), du kan t.ex. starta vid camembertmuseet i Vimoutiers: 90 km.
På upptäcktsfärd i lokalområdet

 • Nogent-le-Rotrou är den närmaste lilla handelsbyn med torg, butiker och caféer: 10 km.
 • Bilturen till den enorma slottsruinen vid La Ferté-Vidame är en resa genom dramatisk historia. Man ankommer genom slottets stora skog och möts av den gamla stenmuren som fortsätter kilometer efter kilometer och ger en antydan om att det är något stort som väntar. Slottet plundrades under den franska revolutionen och det är fortfarande en stor upplevelse att vandra bland slottets ruiner: 27 km.
 • La Perrière är en pittoresk landsbyidyll med fina restauranger och caféer: 37 km.
 • Cathédrale Notre-Dame i staden Chartres finns med på UNESCOs lista över världsarv och sägs vara något av det yppersta inom fransk-gotisk arkitektur: 54 km.
 • Är man på utkik efter franska antikviteter eller äkta franska knypplingar är Alencon en bra plats att leta på. Staden grundlade för nästan 2000 år sedan och är berömd för sina knypplingar och många antikaffärer: 68 km.
 • Racerstaden Le Mans är mycket mer än bilar. Här möts forntid och nutid runt den välbevarade romerska stadsmuren och de pittoreska små gränderna: 80 km.
 • Évreux har en urgammal historia med invasioner av både romare och vikingar och centrum brann efter de allierades bombningar i juni 1940. Den historiska domkyrkan Notre-Dame uppfördes 1100-1600 och är därefter vackert restaurerad och värd att besöka p.g.a. de berömda glasmålerierna: 82 km.
Dagsutflykter

 • Konstnärsparadiset Giverny med Claude Monets hus och trädgård, där han bl.a. målade 250 konstverk av sina näckrosor: 120 km.
 • Solkungens slott i Versailles väster om Paris är en uppvisning av gyllene dekadans och renässansarkitektur: 122 km.
 • Den mondäna badorten Deauville sägs vara den bästa badorten i hela Frankrike och har i många år betraktats som en fashionabel semesterort, som lockar många från den internationella överklassen: 136 km.
 • Paris centrum med några av världens största konstskatter på Louvren samt gatulivet vid Champs-Élysées, Place de la Concorde, Triumfbågen och Eiffeltornet: 140 km.
 • Rouen är Normandies huvudstad och i den gotiska domkyrkan Cathédrale Notre-Dame ligger både Richard Lejonhjärtas hjärta i kryptan samt vikingahövdingen Rollos grav. Det var på Rouens torg som Jeanne d'Arc brändes år 1431 och det gamla klockhuset Gros Horloge med sitt gyllene ur från 1300-talet lockar många turister till sig: 150 km.
 • Memorial de Caen, det enorma minnesmuseet för D-dagen ligger i utkanten av staden: 151 km.
 • Vilhelm Erövrarens borgruiner och grav i Abbaye aux Hommes: 152 km.
 • Bayeux är känd för sin imponerande katedral och inte minst Musée de la Tapisserie de Bayeux, där man kan se det legendariska Bayeux-broderiet, som är minst 500 år gammalt. En 70 meter lång berättelse om Slaget vid Hastings år 1066, som är mycket spännande att studera medan man får historien berättad för sig i hörtelefonen: 175 km.
 • Den imponerande klinten vid det lilla fiskeläget Étretat på Normandies kust: 192 km.
 • Ute vid kusten och på den kända Omaha Beach ligger den amerikanska kyrkogården för offren under landstigningen den 6 juni 1944, anlagd på den 30 meter höga klinten Pointe du Hoc. Trots många besökare vilar här en särskild fridfullhet i parken med de 9000 vita korsen: 193 km.
 • Vid yttre gränsen till Normandie vid Bretagne ligger det magiska Mont Saint-Michel. Klosterön som sedan vikingatiden har levt med ebb och flod som enda fasta landförbindelse. Här finns inte mindre än 61 historiska monument och endast 50 fasta invånare - och mängder av turister: 202 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Domaine de Villeray
Villeray
F-61110 SABLONS SUR HUISNE
Frankrig


E 000° 50.071'
N 48° 23.677'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Slottsidyllen Domaine de Villeray
Normandie - impressionismens hemort
Baserat på 105 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.4 av 5
Service
4.3 av 5
Inkvartering
4 av 5
Faciliteter
3.9 av 5
Frukost
4.2 av 5
Middag
4.4 av 5
Läge
4 av 5

Domaine de Villeray

Ring og hør nærmere

Slottssemester i Normandie inkl.

 • 3 övernattningar
 • 3 x fransk frukost serverad vid bordet
 • 3 x 4-rätters gourmetmiddag med valmöjlighet från det dagliga menykortet på slottets välrenommerade kvarnrestaurang
 • Utcheckning kl. 12
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x provsmakning hos destilleriet Calvados Boulard
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer