frankrike

Bilsemester till Normandie

Regionen har fått sitt namn från ”normanderna” - de danska och norska vikingarna som invaderade området år 911. Normandie sträcker sig över 600 km kust i Frankrikes nordvästra hörn, ut mot Engelska kanalen och Atlanten. Minnet av det historiska dramat som utspelade sig den 6 juni 1944 – D-dagen, vilar starkt över Normandie, men regionen är lyckligtvis känt för mycket mer än det.

En resa genom Normandie bjuder på ett helt annat Frankrike med ett klimat som är milt och fuktigt och det skapar en frodig växtlighet, vilket avspeglar sig med karaktäristiska äppellundar och korsvirkeshusens lantliga idyll. Här skapades den franska ostklassikern Camembert – idag en av 30 olika ostar som produceras i regionen. I Normandie äter du dig mätt av fisk och skaldjur, goda jordbruksprodukter samt dricker vin, cider och Calvados (äppelbrännvin) därtill.

Normandie bjuder dig också på storslagen natur med bl.a. lång och vacker kustlinje och många historiska monument. Besök de största städerna Caen och Rouen, upplev den berömda badorten Deauville med sin berömda strandpromenad av plankor. Se den berömda Bayeauxtapeten från 1000-talet, och det fantastiska öklostret Le Mont Saint-Michel precis vid gränsen till Bretagne. De vackra vyerna som väntar på dig har stått modell för några av impressionisternas målningar; klippan i Étretat, katedralen i Rouen och Monets trädgård i Giverny.

Se våra hotell i Normandie på listan här nedanför.

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;