hotel pinenhus
hotel pinenhus
hotel pinenhus
 • Badstrand och badbrygga
 • 18-håls minigolfbana
 • Jesperhus Blomsterpark: 5 km.
cd top arrow

Semester i härliga Danmark

4 dagars bilsemester på 3-stjärnigt strandhotell vid Glyngøre på Salling, Nordjylland

På en strand med utsikt över Limfjordens blå vågor ligger en plats, där avkoppling intar högsätet: Hotel Pinenhus har en historia som kungligt privilegierad färjekrog, som nästan sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Med moderna ramar har hotellet också lyckats bevarat traditionen med trevnad, god mat och avkoppling mitt i Limfjordslandets praktfulla natur. En solskensdag då solens strålar skiner över den glittrande, blåa fjorden, finns det knappast en mer idyllisk plats att äta sin frukost på än hotellets stora terrass på första parkett vid vattnet. En praktfull start på en minisemester fylld av upplevelsemöjligheter och unika naturupplevelser: Besök t.ex. de vita klinterna på Mors och Limfjordsön Fur, gör en utflykt till fiskelägen som Klitmøller och Nr. Vorupør vid Vesterhavet - mitt i den imponerande Thy Nationalpark - eller utnyttja chansen att besöka den populära Jesperhus Blomsterpark och badland, som ligger endast 5 kilometer från hotellet! Alldeles nedanför hotellet kan du promenera längs stranden med utsikt till Sallingsundbron, som förbinder Salling med Limfjordsön Mors. På sommaren kan du tillbringa sköna dagar på stranden, där barnen kan leka i det ljumma vattnet - och du hittar inte ett mer idylliskt danskt sommarlandskap att åka på utflykt i. Men under hela året bjuder både Salling och Mors på ett av Danmarks finaste kulturlandskap med små, snirkliga vägar som tar dig över gröna backar med utsikt över fjord och hav, förbi gravhögar och gamla klosterruiner, slott och historiska herrgårdar samt välfyllda vägbodar med hemodlade grönsaker och frukter - en helt speciell tradition för detta område. Har du intresse för gastronomi, kan det varmt rekommenderas att följa Snapsrutten i Limfjordslandet, som tar dig runt till de lokala specialiteterna. Allt från kryddad snaps på Dueholm Kloster (10 km) till den berömda ölen från bryggeriet på Fur (29 km) till ekologisk whisky från Bränneriet på Sillerslev hamn (17 km). Samtidigt finns det fina möjligheter för att utforska Danmarkshistorien, här bor du nära Hjerl Hede (34 km), Jens Langknivs kalkgruvor i Daugbjerg (44 km) och inte minst Danmarks bäst bevarade medeltidsborg Spøttrup (27 km), som har både örtträdgård, vallgravar och klaffbro. Efter en dag fylld av upplevelser kan du koppla av med en god middag i panoramarestaurangen på Hotel Pinenhus. Några dagar ackompanjeras middagarna av vinden, som susar över Limfjordens vatten och andra dagar äter du i ljuset från den sista kvällssolen, när den går ner över Limfjorden. Hotel Pinenhus på Salling i Nordjylland har, oavsett årstid, en av Danmarks bästa belägenheter för årets minisemester.
En härlig plats på Danmarkskartan: Hotel Pinenhus
Stranden och badbron ligger få steg från ditt hotellrum
Här i Limfjordslandet är musslor en välkänd lokal specialitet
Snapsvägen är ett roligt sätt att resa runt i Limfjordslandet
Den kan t.ex. ta dig förbi Bränneriet Limfjorden på Mors
Knutklinten på Fur där man har hittat 55 miljoner år gamla fossiler
Från Hotel Pinenhus är det endast 5 km till Jesperhus Blomsterpark
Här är semesterfamiljen också i goda händer med många åkattraktioner
Molersklinterna på Mors - exempel på områdets speciella natur
Varje sommar bjuder Højriis Slot på mordgåtor
Limfjordslandets vykortsidyll - mer danskt blir det inte
En kort biltur tar dig snabbt till det brusande Västerhavet
Vid den gamla fiskebyn Nr. Vorupør fiskar man fortfarande i liten skala
Thy Nationalpark är en praktfull naturupplevelse för alla åldrar
Använd din minisemester på att utforska Danmarks vilda västern: Thy
Kommer du hit på sommaren, är ett dopp i havet ett måste!
Vid Hanstholm kan du uppleva försvarsanläggningen Atlantvolden från andra världskriget
Vandringsleder och vild natur i Nationalpark Thy
Klitmøller vid Västerhavet har sin helt egen kultur och stämning
Havet här lockar surfare från hela världen - platsen kallas Cold Hawaii
Minisemester i Limfjordslandet med tid till varandra
Även under vintern finns det knappast en mer idyllisk plats ...
Stranden vid Hotel Pinenhus i frost och vinteridyll
Under sommaren kan du se fram emot den långgrunda sandstranden
På den gamla Spøttrup Borg lever mideltiden vidare
Känner du för lite stadskultur? Besök latinokvarteret vid Viborg Domkyrka
Domkyrkan är från den gången då Danmarks centrum låg i Viborg
Se fram emot fina naturupplevelser och strandidyll vid Limfjorden i Danmark

Ankomst

Hotel Pinenhus

Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus

Adress

Pinen 3
7870 Roslev
Danmark

Hotellfakta

Hotell Pinenhus ligger bara ett stenkast från vattenkanten och här ligger en badstrand med badbrygga. Från panoramarestaurangen är det utsikt över Sallingsund och den imponerande, höga Sallingsundbro, som förbinder halvön Salling med Limfjordsön Mors. Hotellet har en lång historia och tradition som krog och matservering bakom sig, tack vare sin placering vid det gamla färjeläget. Här drack folk sig modiga innan de tog den fruktade båtturen mellan Salling och Mors i gamla dagar, med färjorna som hette Pinen (pina) och Plagen (plåga), innan färjorna till slut blev avlösta av den 1,7 km långa Sallingsundbron år 1978.

Hotellets panoramarestaurang har en härlig, utomhusterrass, där man har uteservering vid gott väder till både kaffe, lunch och kvällsmat. Hotellet har dessutom bar, biljardbord, bordtennis, bibliotek och sällskapsrum, lekrum, hiss, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), litet relaxrum med bubbelpool (mot avgift 298 DKK per timme) samt fina utomhusfaciliteter som lekplats, 18-håls minigolfbana, fotbollsplan, beach-volleybollbana, petanque och krocket.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum har utsikt över fjorden och är inredda med badrum, skrivbord, fåtölj, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och TV.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.00 på vardagar och kl. 8.00-10.00 på helger.
Middag serveras kl. 18.00-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift DKK 150 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Kör över Sallingsundbron, som har gång- och cykelstigar på bägge sidor. Du blir belönad med en vacker utsikt över Limfjordslandet från 30 meters höjd: 1,3 km.
 • Glyngøre Havn: 4 km.
 • Jesperhus Blomsterpark är Skandinaviens största blomsterpark fylld med perenner, rosor, alla möjliga sommarblommor, suckulenter og enorma blomsterfigurer, som exempelvis i H.C. Andersens sagoträdgård med figurer från de kända sagorna. Här finns dessutom pirat- och westernland, hoppmattor, minitåg, båtar, motorcyklar, skjutbana, minibilar, studsmattor, ponnyer, Junglezoo, 4D-biograf m.m. Blomsterparken har öppet maj-oktober, men Jesperhus tropiska badland är öppet året runt: 5 km.
 • Højriis Slott ligger på andra sidan av Sallingsund. En fin sevärdhet, där man har specialiserat sig på mordmysterier och interaktiva upplevelser fyllda med effekter, detaljerad scenografi och skådespeleri (öppet juli-augusti + danska höstlovet v. 42): 9 km.
 • Dueholm Kloster i Nykøbing Mors grundades år 1370 och idag finns här museum och butik med lokala specialiteter som kryddad snaps, honung m.m. (öppet större delen av året, förutom i januari-februari): 10 km.
 • Bränneriet Limfjorden på Sillerslev Havn på Mors gör egna kryddade snapsar av lokala örter samt ekologisk whisky: 17 km.
 • Den vackra bilturen över Salling till Jeppe Aakjærs konstnärshem Jenle, som ligger mitt i naturens egna guldåldersmåleri av ett landskap vid Limfjorden. Rundvisning, museum, butik, café och minnesrum i huvudbyggnaden från 1905 (öppet juni-september, eller efter aftal): 20 km.
 • Upplev stenåldershavets kvarlevor och de speciella molersklinter på Limfjordsön Fur: 23 km.
 • Fossil- och Molermuseet på Mors, som framvisar 55 miljoner års geografisk historia (öppet maj-oktober): 27 km.
 • Spøttrup Borg har en levande medeltidsmarknad under högsäsong (sommar) som kan besökas från påsk till oktober samt under julmarknaden: 27 km.
 • Fur Bryghus med stolta öltraditioner (öppet dagligen från påsk till jul): 29 km.
 • Hjerl Hede med levande verkstäder (öppet april till oktober samt helger under vintern): 34 km.
 • Thisteds köpstadsidyll: 35 km.
 • Thy Nationalpark är Danmarks vilda västern med massor av vackra leder i praktfull natur. Starta t.ex. vid Nors sjö: 44 km.
 • Kalkgruvorna i Daugbjerg berättar historien om Jens Langkniv och Lange Margrethe (öppet april-oktober): 44 km.
 • Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør: 46 km.
51-100 km

 • Doverodde Købmandsgård byggdes 1850 och har idag både museum, utkikstorn och bryggplats för vikingaskepp: 51 km.
 • Klitmøller vid Vesterhavet kallas för Cold Hawaii och lockar till sig surfare från hela världen. Det lilla fiskeläget har en unik småföretagarkultur, många rökerier och man har lyckats bevarat den autentiska fiskelägestämningen: 52 km.
 • Viborg Domkirke och det charmiga latinerkvarter i en av Danmarks äldsta och historiskt viktigaste städer: 54 km.
 • Testcenter Østerild vid Frøstrup är en intressant inblick i ett av Danmarkshistoriens största vindkraftsverksprojekt. Upplev de enorma vindkraftvingarna helt nära: 54 km.
 • Museumscenter Hanstholm berättar den fascinerande historien om fästningsanläggningen Atlandvolden, Nordeuropas störst fästningsprojekt under andra världskriget: 56 km.
 • Den trevliga hamnstaden Løgstør har flera evenemang under året, t.ex. musselfestival, jazzfestival m.m. och är också känd som Nordjyllands Musselstad: 59 km.
 • Världskartan i Klejstrup: 68 km.
 • Fårup Sommerland norr om Blokhus - Danmarks äldsta och ett av de största sommarlanden i Danmark. Här finns massor av nöjen och åkattraktioner mitt i skogen (öppet maj till september): 97 km.
Over 100 km

 • Dagsutflykt till den världskända nöjesparken LEGOLAND i Billund: 132 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Pinenhus
Pinen 3
7870 Roslev
Danmark


E 008° 51.326'
N 56° 44.558'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Thy - Danmarks vilda västern
Baserat på 188 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.7 av 5
Service
4.7 av 5
Inkvartering
4.3 av 5
Faciliteter
4.4 av 5
Frukost
4.7 av 5
Middag
4.6 av 5
Läge
4.7 av 5

Hotel Pinenhus

Pris per person i dubbelrum
SEK 2.149:-

Minisemester i Danmark inkl.

 • 3 övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rätters middag på ankomstdagen
 • 1 x kökschefens 4-rätters middag på andra dagen
 • 1 fl. mousserande vin per rum
 • Rum med utsikt över Limfjorden
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer