Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 150 Antal kommentarer: 37 Antal följare: 5 Följ denna blogg
Storstadssemester i Hamburg med upplevelser och bortskämning
06-09-2019
Detta inlägg är läst 208 gånger

I vecka 34 skickade vi iväg tre danska instagrammare på en semester i Hamburg: Louise (@lifeoflulle), Kjerstine (@plussize_mom) og Fie (@fiejungesecond). De testade det 4-stjärniga hotellet Best Western Premier Alsterkrug som har en skön belägenhet tätt på floden Alster i stadsdelen Alsterdorf.

 

Oväntade nöjen

För våra tre instagrammare blev själva resan till Hamburg också en upplevelse: Tjejerna stannade till i  Billstedt som bland annat har ett stort köpcentrum och här hade de en bra möjligheter för att sträcka på både armar och ben. Efter ankomsten till Hamburg så var det stadens berömda och beryktade festgata, Reeperbahn, som var den första anhalten för Louise, Kjerstine och Fie – och helt oväntat upptäckte tjejerna ett stort tivoli i närheten av Reeperbahn och St. Pauli, nämligen Hamburger Dom. Tivolit finns på plats under både våren, sensommaren och vintern, och upplevelsen rekommenderas varmt av  tjejerna; Louise var speciellt begeistrad för pariserhjulet (även om hon fick prova på den själv) och Kjerstine och Fie var mest upptagna av att välja ut det finaste honungshjärtat som skulle tas med hem som en souvenir.

 

Louise har ett stort intresse av barockens konst och arkitektur, så på semesterns andra dag var det planlagt för ett besök i Hamburgs mest besökta kyrka, St. Michaelis. Inte bara Louise, men också Kjerstine, blev så uppslukade av den magnifika pärlan att de kunde ha använt många timmar på att beundra alla skrymslen och vrår av den vackra kyrkan. Före resan hem till Danmark fanns det också plats för lite shopping i centrum av Hamburg, där det finns massor av butiker för alla smaker.

 

Avkoppling på hotellet – med mera

Det är seriöst ett läckert hotell” – Louise.

 

Ingen storstadssemester är dock helt perfekt utan ett bekvämt hotell där man kan skämma bort sig själv med ett bastubad eller en kvällsdrink från minibaren. Våra tre ambassadörer var glada för att kunna koppla av i det stora, moderna wellness-området på Best Western Premier Alsterkrug. Speciellt efter att de hade varit igång i mer än tolv timmar med både körtur, shopping och sightseeing. Men även om de var klara över att det är tradition att bada bastu naken i Tyskland, så blev tjejerna ändå överraskade av att möta tre nakna män när de ville pröva den finska bastun!

 

Överdådig frukost

Louise var morgonpigg och provade hotellets fitnessrum före frukosten för att värma upp kroppen till en ny dag full av intryck. En bra start på dagen kräver självklart också en läcker frukost, och här levde Best Western Premier Alsterkrug verkligen upp till förväntningarna: Mer än fem olika sorters bröd med varmt och kallt tillbehör samt färsk frukt till dessert! Bästa sätter att starta ännu en upplevelserik dag i storstaden.

 

Hög servicekänsla

Tjejerna var mer än nöjda med hotellet och den höga servicekänslan. Särskilt den danska vägledningen till stadens sevärdheter och offentliga transport gjorde intryck – den lilla påsen med vingumminallar som en söt välkomsthälsning på kudden var också en härlig överraskning. Alla tjejerna hade också stor glädje av den medsända informationen från Happydays som handlade om hotellet och sevärdheter i närheten plus små tips hur man semestrar i Tyskland. Här hade Kjerstine läst att man inte får köra bil i sandaler och hon hade därför tagit tennisskor och sockar på även om det var 25 grader varmt ute och vädret pockade på att man skulle gå i sandaler.

 

Det var en riktigt häftig upplevelse och jag var mycket överraskad över Happydays och hur de hade all information klar till oss på vår resa. Jag ser fram emot nästa gång, och då ska jag ha min familj med” – Kjerstine.

  

Besök tjejernas instagramkanaler där de har lagt upp flera bilder och videor från deras weekendresa.

 

Sevärdheter året runt

Blir du också sugen på att besöka Hamburg? Upplev själv de mjuka sängarna och den överdådiga frukosten på Best Western Premier Alsterkrug där tjejerna bodde. Tysklands andra största stad ligger på kort flygavstånd från Sverige, och Hamburg har upplevelser och nöjen så att det räcker och blir över!

 

Konsertsalen Elbphilharmonie med smeknamnet Elfi, den gamla Elbtunneln, den världsarvslistade stadsdelen Speicherstadt, det imponerande renässansrådhuset och självklart den mycket populära turistattraktionen Miniatur Wunderland, där man följer en modelljärnvägsbana runt till världens länder i miniatyr, är bara några av de kulturella pärlor som finns tillgängliga året runt.

 

Passa också på att besöka Hamburgs vackraste park, Planten un Blomen, som under hela sommaren bjuder på fontänkonserter med klassisk musik. Res t.ex. hit under påsken, i slutet av sommaren eller strax innan julracet startar, under dessa perioder hittar du nämligen tivolit, Hamburger Dom, som Louise, Fie og Kjerstine besökte vid St. Pauli station. I advent är det Hamburgs populära julmarknader som lockar till sig mängder av besökare, och det finns också möjlighet att fira jul på hotell i Hamburg!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Best Western Premier Alsterkrug Hotel #Best Western Premier Alsterkrug Hotel #Best Western Premier Alsterkrug Hotel #Best Western Premier Alsterkrug Hotel #Minisemester #Storstadspuls #Weekendnöjen #Hamburg
Vi använder cookies. Läs mer..