Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Vi älskar Tyskland!

Vi älskar Tyskland!
Blog oprettet: 09-11-2017 Blogindlæg i alt: 18 Antal kommentarer: 1 Antal følgere: 0 Følg denne blog

Ostvägen i Schleswig-Holstein

Sidst opdateret: 24-11-2021
Dette indlæg er læst 2329 gange
Oprettet: 07-11-2018

Dofta dig fram till en lokal upplevelse
Vi skandinaver är vana vid mejeriprodukter av hög kvalitet och de flesta av oss gillar ost. Och är man det minsta intresserad av gastronomi, så kan man se fram emot massor av smakupplevelser längs den 500 kilometer långa Käsestraße Schleswig-Holstein – som vi här har översatt kort och gott till Ostvägen.

 

Smaken av salt hav och hög himmel
Schleswig-Holsteins belägenhet mellan Västerhavet och Östersjön gör regionen till en liten godbit för alla matälskare. Här betar kor, får och getter på de salta dikena i marsklandet närmast havet och på de feta ängarna mot den östvända kusten. Lantdjuren förser totalt 30 mejerier med råvaror av högsta kvalitet och de har allesamman produktion av lokala produkter och framförallt av läckra ostar – vilket ännu inte blivit internationellt känt. Därför måste du passa på att uppleva Ostvägen innan det är försent, den kan med fördel tas i korta etapper och det enda du riskerar är att du blir rikare på goda smakupplevelser – och kanske kommer du att få en ny ostfavorit?

 

Det lokala hantverket
Det finns mer än 120 olika typer av ost i Schleswig-Holsten som är baserade på komjölk, fårmjölk och getmjölk från små och stora gårdar utspridda över hela regionen. Ostarna framställs både efter gamla och nya recept efter traditionsrikt hantverk på lokala ostmejerier. Trots modern teknologisk utveckling är ostframställningen fortfarande ett hantverk där de olika områdenas särprägel spelar in likaväl som den enskilde mejeristens handlag och passion för sitt yrke. Den över 500 kilometer långa Ostvägen går genom hela den tyska delstaten och förbinder alla mejerier, butiker och event som har med ost att göra – och på köpet går Ostvägen också förbi en lång rad av sevärdheter i det vackra landskapet.

 

Hyr en cykel
Från Lübeck till Kiel, över Flensborg mot ön Föhr och längs Västerhavet till Elben, som tar dig via Hamburg till Lauenburg: Ostvägen är också perfekt att uppleva på cykel där man verkligen märker naturens krafter omgiven av Nordsjön, Östersjön och Elben med allt vad det hör till med vind och vatten, ebb och flod. Den platta tyska delstaten är som gjord för cykelutflykter och i Tyskland är man väldigt bra på att underhålla de fina cykelvägarna som finns nästan överallt.

 

Se alla våra hotell i Schleswig-Holstein och upplev själv den populära Ostvägen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
16-08-2020 11:04skrevstig Jönsson
Jätte kul!

Tags på indlægget

#Schleswig-Holstein