Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Upplev Tyskland!

Restips till bilsemestern
Blog oprettet: 13-10-2020 Blogindlæg i alt: 8 Antal kommentarer: 71 Antal følgere: 0 Følg denne blog

Kaffet kommer från Bremen

Sidst opdateret: 24-11-2021
Dette indlæg er læst 2575 gange
Oprettet: 07-09-2021

Tysklands första kaffehus öppnade 1673
Bremen doftar gott av kaffe! Och det är inte en tillfällighet, för Bremen har en lång historisk tradition av att rosta kaffe. Redan 1673 öppnade Tysklands första kaffehus i staden och sedan dess ha kaffet varit en stor del av Bremens själ. Och visste du att varannan kopp kaffe som serveras i dag kommer från Bremen? Bremen är nämligen huvudsäte för flera tyska kaffeproducenter, såsom Jacobs, Onko, Tchibo, HAG, Melitta och Azul.

Koffeinfritt kaffe
I kaffestaden Bremen kan kaffeälskare både aktivt uppleva och få en fin inblick i kaffets historia samt inte minst, smaka på kaffe från hela världen. Här kan du också få koffeinfritt kaffe, en kaffevariant som faktiskt har sitt ursprung i Bremen. Det var kaffegrossisten Ludwig Roselius som uppfann detta tillverkningssätt och han präglar fortfarande staden. För över 100 år sedan lyckades det honom att ta bort koffeinet från kaffet och samtidigt bevara den goda smaken! Med märket HAG introducerades hans koffeinfria kaffe över hela världen i starten av 1900-talet och i dag produceras det koffeinfria kaffet fortfarande i den gamla fabriken i Bremens hamnstadsdel Überseestadt.

Ludwig Roselius marmorsal
HAG:s historia kan du uppleva i den kulturminnesmärkta marmorsalen i Bremer Holzhafen som Ludwig Roselius lät bygga år 1914. Den imponerande marmorsalen i vit carrera-marmor tillhör i dag kafferosteriet Lloyd Caffee. Under en rundvisning får du insupa stämningen i den mäktiga salen och i de vackra utställningsmontrarna i art nouveau-stil kan du lära dig allt om HAG:s historia och får bland annat se ursprungliga kaffe-emballage, gamla skyltar och porslin.

Handrostat kaffe från Lloyd Caffee
Kafferosteriet Lloyd Caffee har genom de senaste 85 åren handrostat specialkaffe. Den långa traditionen innebär att Lloyd Caffee är Bremens äldsta rosteri som fortfarande är aktivt. Lloyd Caffees kafferostare Christian Ritschel erbjuder populära kurser i kafferostning, där han avslöjar hemligheten bakom ett riktigt gott kaffe. Kanske något att prova på under semestern?

Besök Kaffeerösterei Münchhausen
Traditionell kafferostning kan du också uppleva i kafferosteriet Münchhausen i Bremens stadsdel Stephaniviertel. När man promenerar i kvarteret känner man tydligt kaffedoften från Münchhausens kafferosteri när ugnen är tänd. Kafferosteriet Münchhausens historia startade 1935 då grundaren August Münchhausen köpte upp och sålde färdigrostat kaffe och te via postorder. Det dröjde dock inte länge innan han själv började rosta kaffet och det är en tradition som har hållit i sig. Idag kan besökare både smaka på rosteriets eget kaffe och få en fin inblick i produktionen.

Alla kaffe-konnässörer och historieälskare kan verkligen se fram emot en spännande semesterupplevelse i Bremen med fokus på den smakrika, uppiggande och ångande drycken som kan serveras i ett oändligt antal varianter!

Hitta hotell i Bremen och Bremerhaven och besök Tysklands kaffestad nummer 1

#YoursTrulyGermany

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Tyskland #Bremen #Gastronomi & gourmet #Kulturperler
;