Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Vi älskar Tyskland!

Vi älskar Tyskland!
Blog oprettet: 09-11-2017 Blogindlæg i alt: 18 Antal kommentarer: 1 Antal følgere: 0 Følg denne blog
Det lilla extra från Happydays: Tidsresan med Harz ånglokomotiv
31-08-2017
Dette indlæg er læst 379 gange

Harz historiska ånglokomotiv är en av de största turistattraktionerna i Mittyskland och cirka 1 miljon besökare kliver årligen ombord på det ångande lokomotivet och låter sig transporteras i ett lugnt tempo mellan korsvirkesstäder, medeltidsborgar och över berg och broar. En åktur med ånglokomotivet är utan tvivel en oförglömlig tidsresa där du kan utforska det sägenomspunna Harz från första parkett.

Sedan 1887 har de imponerande svarta och röda lokomotiven strävat fram längs järnvägsspåret och fraktat turister genom naturkulissen. Järnvägsnätet sträcker sig över mer än 140 kilometer och det finns rika möjligheter för att åka på olika sträckor i Harz bergslandskap. Ångloket tuffar fram längs tre huvudleder: Brockenbahn, Harzquerbahn och Selketalbahn som bland annat sträcker sig från Wernigerode och Schierke till toppen av Brocken.

Harz har mängder av sevärdheter att bjuda på. Området är det nordligaste bergsområdet i Tyskland med en fantastiskt vacker natur: Det gröna och bergiga landskapet bildar de perfekta ramarna för härliga vandringsturer – och detta oavsett årstid. Under vintern finns det också flera fina skidorter att välja mellan, med båda alpina backar, preparerade längdskidåkningsspår och vintervandringsleder. I Harz välkomnas du året om av historiska medeltidsstäder med korsvirkesidyll, kullerstenstorg, pampiga borgar som bjuder på spännande riddarhistorier och det sägenomspunna berget Brocken som sägs vara häxornas hemvist, Blåkulla! Trevlig semester i den spännande regionen Harz.

Harzer Schmalspurbahnen har huvudbangård i Wernigerode: Harzer Schmalspurbahnen GmbH Friedrichstraße 151 38855 Wernigerode, Tyskland.

Köper du en resa till Harz hos Happydays får du två rabattkuponger till en valfri resa på järnvägsnätet. Rabattkupongen kan inlösas på många av Harz stationer och när du visar fram kupongen får du 10 % rabatt på biljettpriset.

Har du lust att uppleva Harz historiska tidsficka?

Se alla våra härliga vistelser i Harz, som inkluderar en rabattkupong

Läs mer om det lilla extra

Trevlig resa till Harz!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Harzen #Kulturperler #Kvalitetstid #Miniferie #Naturens glæder