Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Det lilla extra från Happydays: Expedition ner i saltgruvorna

Sidst opdateret: 24-11-2021
Dette indlæg er læst 1392 gange
Oprettet: 21-03-2018

Följ med på en äventyrlig expedition ner i de underjordiska saltgruvorna. Salzbergwerk Berchtesgaden grundlades år 1517 av Prins Provost Gregor och saltgruvan har varit i drift sedan dess. Saltdepoterna ligger upp till 300 meter under jordens yta och saltgruvan har hundra anställda, femtio av dem jobbar i jordens mörka djup för att utvinna saltet. 

Saltgruvan är en unik upplevelse, en riktig skatt som bara ligger och väntar på att bli utforskad. Gruvan ligger i Berchtesgaden som också är känt som ett av Hitlers ”örnnästen”. I Saltgruvan kan du följa med på en 90 minuter lång rundvisning. 

Gå i gruvarbetarnas fotspår Rundvisningen startar med en åktur i små tågvagnar där du kör förbi gruvschakt med spektakulär ljussättning som gör hela upplevelsen till något extra. Senare kan du själv gå på upptäcktsfärd längs stigarna djupt inne i saltgruvan. Upptäcktsresan avslutas med en segeltur över den underjordiska saltsjön vilket också är en spektakulär upplevelse som garanterat imponerar de flesta. 

Efter saltexpeditionen kan du koppla av med en måltid i saltgruvans restaurang. Restaurangen hittar du i gruvans gamla maskinbyggnad som idag är ombyggd till en stämningsfull krog. Här serveras ett brett urval av mat och dryck, kaffe och kakor. Så det finns fina möjligheter att låta expeditionens upplevelser sjunka in innan resan går tillbaka till hotellet. Saltgruvan har också en fin saltbutik där du kan köpa diverse saltprodukter som ett minne om ditt saltäventyr. 

På Happydays strävar vi efter att ge dig det lilla extra, som gör din semesterupplevelse unik. Därför erbjuder vi nu en voucher, där du får 10 % rabatt på entrén till din underjordiska färd i saltgruvan. 


Du hittar Salzbergwerk Berchtesgaden här:
Bergwerkstrasse 83 D-83471 Berchtesgaden Tyskland 

Har du lust att följa med på en underjordisk expedition, så kan du se alla våra vistelser med rabatt på entré här 

Här kan du se alla våra vouchers och läsa mer om Det lilla extra 

Vi önskar dig en äventyrlig och salt resa! 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Østrig #Aktivitet & action #Familiehygge