Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Wein-und Gästehaus Ames

Sidst opdateret: 19-11-2021
Dette indlæg er læst 385 gange
Oprettet: 18-11-2016

När Happydays var på studieresa 4 dagar i oktober 2016, fick vi kikat på så många olika hotell att allt faktiskt kan flyta ihop lite efteråt. Vilket hotell hade nu den läckra poolen och tre bastur? Och vilket hade nu den där härliga terrassen med utsikt över Mosel? Och var var det nu, vi fick den fantastiska Riesling-soppan?? 

Men när det handler om Wein- und Gästehaus Ames, så är det en liten pärla, som urskiljer sig och som man absolut kommer ihåg. 

Jag kommer att minnas platsen både för sin placering i den charmerande landsbyn Zeltingen-Rachtig, som med sina korsvirkeshus och fyllda blomsterlådor som är indbegrebet af Moselromantik  och för den mysiga och personliga inredningen – och för att vara ett hotell, där det nästan känns som att vara på besök hos goda vänner.

Erich och Irmgard Ames, som är ägare förstår hur man ska skapa en hjärtlig och hemtrevlig atmosfär och de har inrett de 5 rum och den ena lägenheten individuellt och riktigt mysigt. Eftersom hotellet är så litet, kan får man nästan känslan av att vara på ett härligt gammaldags pensionat. Det finns t.ex. kaffe/té faciliteter som man fritt kan använda sig utav samt ett kylskåp med vin som man bara kan ta för sig av och så kan man betala senere. Jo, den intima atmosfären och det fantastiska läget gör detta till ett ideellt hotell för Mosälskare.

Frukosten serveras i frukostrestaurangen – eller så kan man, om vädret tillåter det, ta med sig den ut på terrassen, som både har utsikt mot Mosel och skåda över det vackra medeltidstorget. Erich och Irmgard berättade att det väldigt snart kommer att byggas en vinterträdgård på terrassen, så att man kan sitta under takom nu vädret inte är det bästa.

Men en av de ting som var med till att göra just detta hotell till något speciellt var den 150-åriga gamla vinkällaren, som ligger under hotellet. Här serverade Erich sina egna goda vin för oss, för familjen Ames producerar ca. 1.000 flaskor gott vitt vin från en ca. 3.200 m2 stor vinmark varje år.

Att sitta och smaka på härligheterna och att höra om de olika vinerna i den autentiska källaren var personligt, unikt och var med till att göra besöket på Wein-und Gästehaus Ames helt oförglömlig.

Art director Inger på Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Wein-und Gästehaus Ames