Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 159 Antal kommentarer: 43 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Vi har Danmarks näst bästa mediagrafikerelev!
21-01-2020
Dette indlæg er læst 247 gange

Vilken vecka! Jag har följt vår mediagrafikerelev, Julie, då hon i förra veckan deltog i DM i Skills 2020. Det har varit extremt spännande att följa med på hennes resa genom hela tävlingen. Och det är jag inte ensam om att tycka: Julies egen familj fanns också med i Bella Center i Köpenhamn under de hektiska dagarna, och via sociala medier kom det fortlöpande uppmuntrande ord och lyckönskningar från vänner, bekanta och kollegor i Fredrikshamn och resten av Nordjylland.

 

Under de tre tävlingsdagarna skulle Julie och de 6 andra mediagrafikereleverna utföra 6 arbetsuppgifter på tid. Alla uppgifter handlade om samma case, nämligen Copenhill, och alla deltagarna skulle komma med ett förslag på en ny visuell identitet till attraktionen. Uppgifterna bestod bl.a. av att designa en ny logotype, affisch, app, medlemskort och reklamvideo. Två av arbetsuppgifterna skulle dessutom presenteras för två domare: en representant för en reklambyrå och Copenhills egen Hospitality Manager. 

 

Jämt lopp mellan deltagarna

Stämningen vid montern var spänd, och under tiden berättade domarna också att ställningen var mycket jämn. Det var ju Danmarks 7 bästa mediagrafikerelever som deltog och därför var det med fjärilar i magen och en darrande hand om mobilen som jag gick in till avslutningsceremonin och vinstutdelningen för att få resultatet och sända liveuppdateringar hem till Fredrikshamn. Man kunde märka spänningen som låg i luften:

”När jag skulle in till utmarschen var jag mycket nervös, eftersom jag inte hade en aning om hur vi låg placerade inbördes. Jag hade egentligen en känsla av att allt kunde ske. Så den ena sekunden tänkte jag att jag kommer iallafall inte i topp 3, och i nästa ögonblick förberedde jag mig på att jag skulle ge Danmarks statsminister Mette Frederiksen en kram eller ett handslag om de ropade upp mitt namn som vinnare av DM i Skills 2020” berättar Julie.

 

Jättearrangemang och stor seger

DM i Skills 2020 var självklart också till för andra yrkesgrupper än mediagrafikerelever. Faktisk så deltog över 300 elever och lärlingar om att bli den bästa i en av de 45 olika yrkeskategorierna. Och därutöver tillkommer 18 yrkeskategorier som bara hade en utställningsmonter på tävlingen. Det var ett enormt arrangemang!

 

Och även om det inte blev vår egen happydaysare som vann titeln danmarksmästare, så var det ändå en glad och stolt Julie som återvände till Nordjylland: ”När förstaplatsen var utdelad kände jag mig lugn. Jag var bara otroligt spänd på de övriga placeringarna, och när jag fick veta att jag fått en andra plats var jag självklart både överväldigad och glad! Jag var nöjd med det jag hade presterat, men jag hade ändå inte vågat hoppas på en så bra placering då de andra deltagarna var otroligt duktiga. Men jag är GLAD! Jag har helt klart uppnått så mycket genom att delta: Jag har provat att arbeta under press och fick färdigställa stora uppgifter under kort tid. Jag blev tvungen att tänka kreativt mycket snabbt och prestera, trots att min puls var mycket hög. På köpet har jag också fått massor av självförtroende, vilket jag säkert kommer att leva länge på”.

 

På Happydays är vi också otroligt stolta över Julies insats och i våra ögon kommer hon alltid att vara en vinnare! Se alla de största ögonblicken från Julies deltagande i DM i Skills 2020 på Happydays Instagram, där vi har sparat alla bilder och videor under en höjdpunkt.

 

Text och bilder: Julie Lisberg och Lea Magnussen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.