Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 163 Antal kommentarer: 44 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Vandringspärlan König Hübich Route
22-01-2020
Dette indlæg er læst 497 gange

Som alla vet är tyska måltider rejäla, och det är inte alltid som man har ryggrad att sluta att äta när man är mätt. Därför är vi tvungna att röra på oss ibland, även när vi har semester. I Harz är det många som cyklar MTB, med alla de möjligheter som finns – andra älskar att vandra längs det utbredda nätet av markerade vandringsleder. Det vill vi prova idag, och målet är att starta i staden Bad Grund där man hittar vandringsleden König Hübich Route.

 

Sägnen om dvärgkungen Hübich

Staden ligger i en slags dal och runt staden uppe i höglandet har de anlagt en 12 km lång vandringsled med namnet König Hübich Route. Vandringsleden är uppkallad efter sägnen om dvärgkungen Hübich, som bodde i en liten droppstensgrotta under den gigantiskt höga klippstenen Hübichenstein, som sträcker sig 40 meter upp i himlen – vi blev faktiskt lätt skakade över hur stor stenen faktiskt är i verkligheten. Längst upp på stenen kan man se en figur av en örn, som placerades här 1897.

 

Följ den gula kungakronan

Från stenen går vandringsleden genom sköna skogsområden, öppna landskap och med jämna mellanrum, utsikt över staden Bad Grund. Längs leden finns det sju stickvägar, så det finns hela tiden möjlighet för att avsluta vandringen om benen säger stopp. Stigen är markerad med en fin gul kungakrona, så att man inte går vilse, men var ändå uppmärksam på att det också finns andra vandringleder i området, markerade med andra symboler. Vi lyckades faktiskt gå lite fel, men kom snabbt tillbaka på rätt stig.  

 

Om man gillar att vandra på markerade leder utan kompass, så kan denna vandringsutflykt verkligen rekommenderas då man hela tiden befinner sig nära staden. Samtidigt är det inga stora höjdskillnader, så det är enkelt att vandra. Vi gick totalt 8 km inklusive det lilla sidospåret. Det var en härlig utflykt där vi använde våra österrikiska vandringskäppar, och när vi kom hem var det skönt att ta ett dopp i poolen på hotellet där vi tillbringade vår semester.  

 

Blev du inspirerad till din nästa semester?

Se våra hotell i Harz

 

Text och bilder: Trine Holm

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Harzen #Aktivitet & action #Naturens glæder #Miniferie