Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 163 Antal kommentarer: 45 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Vandring: En folksport för den aktive turisten
21-08-2019
Dette indlæg er læst 470 gange

Tystnad, storslagna vidder, mäktiga berg, blågröna glaciärsjöar, urskog och faktiskt också historiska städer. Vandring är ett fantastiskt bra sätt att utforska både natur och stadsmiljöer runt om i Europa, och belöningarna är många för dig som tar dig bortom de mest besökta allfartsvägarna. Bilsemester och vandring hör osvikligen samman, här får du semester med frihetskänsla när den är som allra bäst.

 

I Sveriges avlånga land finns det mängder av vandringsleder och stigar som passar för vandringar där du kan upptäcka naturen i din egen takt: Skåneleden, Värmlandsleden, Siljansleden, Bohusleden, Östgötaleden, Högdalsleden, Sörmlandsleden, Roslagsleden och Höga Kustenleden ligger framför dina fötter och du kan sätta ihop din egen vandring med ett av våra boenden.

 

Se våra hotell i Sverige

 

Vandringens dag i Sverige i september

Dagens infaller alltid den andra lördagen i september, och den skapades av STF (Den svenska turistföreningen) för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Under Vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan självklart också välja att vandra på egen hand.

 

Få mer info på STF:s hemsida

 

Vandringsveckan i Rothenburg ob der Tauber

Vill du ha tips på en rolig vandringsdestination i Tyskland? Då vill vi presentera Rothenburg ob der Tauber som ligger i sydtyska Bayern. Tyskland är generellt sett ett roligt land att vandra i, det finns en otrolig variationsrikedom med långa stränder, djupa skogar i Schwarzwald, Harz och Bayern, floder som Rhen och Mosel samt glittrande sjöar, soliga dalar och vackra berg som skjuter upp mot himlen.

 

Rothenburg ob der Tauber då – jo, det är en äkta tidsficka som besöks av turister från hela världen. Den historiska staden ligger inbäddad i Bayerns kuperade landskap, och här finns det till och  med en speciell vandringsvecka som arrangeras två gånger om året: 5-13 oktober 2019 och 28 mars-5 april 2020. Här kan du följa med på guidade vandringar (de flesta är gratis) och utforska pilgrimsleden, skogsleden, stadsmurs-leden, pub-leden och en av de mer konventionella vandringslederna runt Rothenburg. Ett riktigt trevligt sätt att få ut det bästa av både kultur och natur!

 

Trevlig vandringssemester!

 

Bo på hotell i Rothenburg

 

Till Rothenburgs turistinformation (på tyska)

 

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Rappen Rothenburg ob der Tauber #Hotel Rappen Rothenburg ob der Tauber #Hotel Rappen Rothenburg ob der Tauber #Aktivitet & action #Naturens glæder #Sverige