Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 56 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog
Vårsallad med marinerade kycklingspett
03-06-2014
Dette indlæg er læst 98 gange

Matklubben är på gott humör och har slagit tonen an på sallad och sommarsoppa. Denna gången skall vi ha en sallad med chilikyckling.

Recept för 4 personer

Chili-kyckling på spett: 

  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 stor urkärnad, mycket finhackad röd chili (ej för stark)  2 klyftor krossad vitlök
  • 4 matsked sojasås
  • 1 tesked honung
  • 2 matskedar olja (eventuellt lite mera)
  • Salt och peppar

Skär kycklingen i små bitar och marinera bitarna i minimum 3 timmar – gärna över natten. Trä kycklingbitarna på spett och stek den i pannan, cirka 4-6 minuter på varje sida. Du kan också lägga dem i ugnen vid 180 graders värme i cirka 20 minuter. Lägg dem på bakplåtspapper, då marinaden annars fastnar på plåten.

Sallad:

  • 1 broccoli i små buketter – blancherade
  • 1 bunt sparris– blancherade
  • 10-15 små tomater
  • Röd och gul paprika
  • Gurka
  • Squash i små tärningar
  • Getfetaost
  • En bunt rädisor i små tunna skivor

Dressing:

  • Citronolja
  • Extra limesaft
  • Salt och peppar
  • Pressad vitlök

Skär det hela i lagom bitar. Lägg broccoli och sparris i botten av skålen, häll över dressingen och blanda väl. Fördela resten av ingredienserna över – och servera, servera kycklingspetten vid sidan av.

Smaklig måltid!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.