Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Vårsallad med marinerade kycklingspett

Sidst opdateret: 20-11-2021
Dette indlæg er læst 325 gange
Oprettet: 03-06-2014

Matklubben är på gott humör och har slagit tonen an på sallad och sommarsoppa. Denna gången skall vi ha en sallad med chilikyckling.

Recept för 4 personer

Chili-kyckling på spett: 

  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 stor urkärnad, mycket finhackad röd chili (ej för stark)  2 klyftor krossad vitlök
  • 4 matsked sojasås
  • 1 tesked honung
  • 2 matskedar olja (eventuellt lite mera)
  • Salt och peppar

Skär kycklingen i små bitar och marinera bitarna i minimum 3 timmar – gärna över natten. Trä kycklingbitarna på spett och stek den i pannan, cirka 4-6 minuter på varje sida. Du kan också lägga dem i ugnen vid 180 graders värme i cirka 20 minuter. Lägg dem på bakplåtspapper, då marinaden annars fastnar på plåten.

Sallad:

  • 1 broccoli i små buketter – blancherade
  • 1 bunt sparris– blancherade
  • 10-15 små tomater
  • Röd och gul paprika
  • Gurka
  • Squash i små tärningar
  • Getfetaost
  • En bunt rädisor i små tunna skivor

Dressing:

  • Citronolja
  • Extra limesaft
  • Salt och peppar
  • Pressad vitlök

Skär det hela i lagom bitar. Lägg broccoli och sparris i botten av skålen, häll över dressingen och blanda väl. Fördela resten av ingredienserna över – och servera, servera kycklingspetten vid sidan av.

Smaklig måltid!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.