Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Upptäck Bremen och Bremerhaven

Sidst opdateret: 21-11-2021
Dette indlæg er læst 1203 gange
Oprettet: 04-02-2019

I mina resor runt om hos vår sköna granne söderut, har jag mer och mer dragits mot Tysklands minsta delstat Bremen, som ligger ”inklämt” i Niedersachsen och hälsar gäster välkomna till en maritim och gemytlig upplevelse.

Jag upplevde Bremen och Bremerhaven första gången för knappt fem år sedan tack vare ett arrangemang med Tysklands turistbyrå – och det var kärlek vid första ögonkastet. Nu flera år senare lever kärleken kvar i allra högsta välmåga. Jag har haft mina barn med flera gånger och landskapet, hamnarna, kulturen och inte minst museerna gör att vi ofta återvänder.

Bremerhaven

Mellan 1832 och 1974 lämnade över 7 miljoner människor deras hemtrakter via Bremerhaven. Detta gör staden till Europas största utvandrarhamn under denna period. Europas största upplevelsemuseum om migration, Deutsches Auswanderhaus, berättar levande om migranternas öden och sökandet efter lyckan på andra sidan av Atlanten.

Museet ligger i Bremerhavens Havenwelt där du också hittar en djurpark, flera restauranger, musemsfartyg och mycket mera. Vår familjefavorit här är Klimahaus Bremerhaven 8 Ost, ett praktfullt upplevelsemuseum, som bland annat berättar historian om Axel Werners jordenruntresa på åttonde längdgraden. En resa som bland annat tog honom till Schweiz, Sardinien, Nigeria, Kamerun, Antarktis, Samoa och Alaska. Här kan man få svett på pannan och kalla fötter och tillbringa många timmar med att utforska och uppleva saker.

Hamnen är stadens kärna, men själva centrum av Bremerhaven bjuder också på en liten gågata, handelsgata, inköpscenter, restauranger och caféer.

Bremen

I Bremen är vi mer lockade av storstadskänslan med ett stort, fint centrum med massor av shoppingmöjligheter, caféer och självklart rådhuset med Roland-statyn och det historiska torget.

Det var en gång en man som hade en åsna. Den hade under många år burit säckar till kvarnen, men nu började dess krafter att avta, så att den blev mer och mer oduglig till sitt arbete.” Så startar bröderna Grimms saga om Stadsmusikanterna från Bremen – och åsnan, hunden, katten och tuppen sätter än idag sin prägel på stadens centrum med statyer överallt, och på söndagar från maj till oktober berättar de äventyret live och i färger på Domshof.

Som i många andra städer i Tyskland hittar du i Bremen många korsvirkeshus och Schnoor Viertel med små, smala dockhus från medeltiden, som är något av det charmigaste man kan se.

Om du gillar att semestra i Tyskland, precis som jag, kan jag på det varmaste rekommendera att besöka Bremer och Bremerhaven på nytt eller för första gången!

Bästa resehälsningar från HC, inköpare hos Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Bremen #Bremerhaven #Afslapning & antistress #Dig & mig #God hoteloplevelse #Hav & strand #Kulturperler #Miniferie