Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 242 Antal kommentarer: 66 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Upplev Marmorevattenfallen i Umbrien

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 1960 gange
Oprettet: 16-04-2018

Har du hört talas om de imponerande italienska vattenfallen, Cascata delle Marmore?

Marmorevattenfallen är tre konstgjorda vattenfall med en total fallhöjd på 165 meter, som skapades redan av romarna för över 2000 år sedan. Den stora turistattraktionen är belägen cirka 8 km från staden Terni i Umbrien.

Vattnet kommer från Velinofloden som ursprungligen gav vatten till ett område nära staden Rieti, men då man menade att våtområdena gjorde invånarna sjuka, önskade man från administrationen i Rom att området skulle dräneras på vatten. Man byggde då en kanal som skulle leda det stillastående vattnet mot ravinen vid Marmore, där vattnet skulle falla till botten där Nerofloden rann.

1896 utvann man vattenkraften som drivkraft till ett stålverk och under åren därefter startade man att producera el. Vattenfallens fallhöjd på 165 meter gör fallen till en av världens högsta människoskapade. 

Det kostar en entréavgift för att komma in och se vattenfallen på nära håll. En stig tar dig från botten av fallen och upp till toppen. Längs stigen kommer du igenom en kort tunnel genom berget till en observationsplattform precis vid sidan av vattenfallen. Från en motsvarande plattform vid toppen av fallen har man en praktfull utsikt över dalen och landskapet. Man kan faktiskt också välja att gå stigen uppifrån och ned. 

En utflykt till vattenfallet kan verkligen rekommenderas.

Hälsningar Jørgen, inköpare Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Umbrien #Kvalitetstid #Naturens glæder #Sommersjov