Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Tysk stämning och charm på Hotel Altdeutsche Weinstube

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 296 gange
Oprettet: 10-11-2016

Vi åkte på studieresa fyra dagar i oktober månad, och efter en massa trevliga hotellbesök på fredagen, ankom vi så till det hotell som skulle vara vår bas de två sista nätterna, Hotel Altdeutsche Weinstube.

Vi blev varmt välkomnade av värdarna, och inkvarterades på våra rum. Kvällsmaten, som var en läcker schnitzel efter konstens alla regler, serverades i deras kombinerade vinbar och à la carte-restaurang, där du kan få goda middagar samt en drink före eller efter maten. Frukost serverades i samma lokal, de kommande dagarna och den var god och varierad, men något för alla smaker.

Hotellet har ett perfekt läge för upplevelser i området kring Rhen, som är fantastisk vacker. Det är perfekt att ge sig ut på cykel- eller vandringsturer och en utflykt på själva Rhen med turbåt, skall man helt klart inte gå miste om.

Gillar man fest och glada dagar, ligger Drosselgasse på kort promenadavstånd från hotellet. Denna gata sägs vara världens roligaste gata, då restauranger, värdshus och souvenirbutiker ligger här sida vid sida. Vi fick själva uppleva stämningen fredag kväll, då vi gick på danspub och blev serverade en Rüdesheimer-kaffe, som är Rhens svar på irish coffee. Det var en helt unik stämning med musik och dans, och detta kvarter är helt klart värt att besöka.

Staden Rüdesheim är en speciell by med massor av liv, med massor av vinodlingar runt omkring. Hotellet ligger nära Rhen och går du cirka 150 meter så står du helt nere vid Rhens brädd.  

Rummen var fina – och det finns möjlighet för inkvartering i flera olika typer av rum/lägenheter. Här finns bra möjligheter för par och familjer att bo på hotellet, utan att det blir för trångt. Alla rum är bra underhållna och i bra skick. Servicen på hotellet var i topp, personalen var vänliga och gästfria och stod redo att hjälpa oss i alla avseende.

Detta är helt klart en vistelse, som kan rekommenderas, om man har lust att uppleva Rhen och livet i Rüdesheim – och samtidigt bo på ett hotell som osar av tysk stämning och charm.

Varma hälsningar från Anne, Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Altdeutsche Weinstube #Hotel Altdeutsche Weinstube