Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Ta del av 700 års historia!

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 1412 gange
Oprettet: 06-09-2013

Emellanåt upptäcker våra inköpare som jobbar ute på fältet en liten semesterpärla som sticker ut bland de andra. Detta gäller speciellt för den 700 år gamla herrgården Nørre Vosborg vid Nissum Fjord, som idag fungerar som en perfekt bas för några avkopplande dagar i den vackra naturen på västra Jylland, nära den danska västkusten.

Prominenta gäster

Den danske författaren Hans-Edvard Nørregaard Nielsen har sagt följande om denna historiska herrgård: ”Nørre Vosborg är platsen där själen får lov att blomstra!"

H.C. Andersen är också en av Danmarks kändisar som tillbringade tid här på den vackra herrgården i gamla dagar. Sagoförfattaren njöt alltid av att vara omsvärmad i välbärgade omgivningar, vilket ofta inspirerade honom till hans underbara äventyr. Och det var också anledningen till hans besök på Nørre Vosborg i fjorton dagar år 1859.

Askungens brudklänning

En annan intressant historia, ett Askunge-liknande äventyr, har också utspelat sig på Nørre Vosborg. Här överlevde en av Danmarks vackraste klänningar ett par hundra år som familjeklenod. Uppsydd efter senaste mode anno år 1750 bar den 24-åriga bruden Mette Bagge Kjær den praktfulla silkesbrokadklänningen vid sitt bröllop år 1766. Klänningen är nu en lysande pärla i det danska Nationalmuseets praktfulla dräktsamling.

Spökkusken

Det finns en hel del att upptäcka i Nørre Vosborgs olika rum och salar. Här finns ett rikt överflöd av gamla minnen som lever kvar i herrgårdens väggar. Och som en äkta herrgård har Nørre Vosborg naturligtvis också sin egen spökhistoria: En handlar om ett spöke som åker i en vagn dragen av hästar och en annan handlar om en övermodig korpral - som tur är är det bara sägner och myter!

Happydays är glada för att kunna välkomna dig till Nørre Vosborg - en plats som sticker ut i mängden!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Nørre Vosborg #Hotel Nørre Vosborg #Afslapning & antistress #Kulturperler #Slotsophold
;