Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 232 Antal kommentarer: 66 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Svensk idyll för älgar – och livsnjutare

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 812 gange
Oprettet: 11-02-2016

Karin klev ur sin arbetsroll och gick i gästernas fotspår på den historiska herrgården i Vargön, nära Vänern i Västra Götaland. Här kan du få hennes tips från upplevelsen som undercover-reseagent – utsänd från Danmark!

Namn: Karin Wenzel
Funktion/titel: Marknadschef på Happydays i Danmark

Vart gick resan?

Till Ronnums Herrgård i Sverige.

Varför valde du just det resmålet?
Ronnums Herrgård utstrålade ren svensk idyll och romantik, så det måste jag bara se! Och så låg det nära – bara en tur med färjan från Fredrikshamn till Göteborg plus en och halvtimmes körtur norrut. En chans att komma långt bort från vardagen utan att köra speciellt långt.

Vad var din bästa upplevelse på resan?
Jag hade stora förväntningar till middagarna, för restaurangen är prisbelönad, och förväntningarna uppfylldes till fullo. Men frukosten! Den imponerade. Fantastisk frukostbuffé – ett helt RUM med godsaker, pannkakor, nybakat bröd, ostar, kakor, omeletter, frukt och Wasas hela knäckebrödssortiment uppradat på bordet och hängande i taket…

Herrgårdens renommé på det gastronomiska planet var en stor orsak till att jag också reste hit med avkoppling i stämningsfulla omgivningar. Och det var också en upplevelse i sig själv att strosa runt mellan de randiga tapeterna, på knirkande golv och insupa nostalgin över en kopp kaffe i den blå salongen, medans man hörde dämpade konversationer och klirret från kaktallrikar och skymningen sänkte sig utanför parken. Så mysigt!

Vilka överraskningar bjöd semestern på?
Ronnums Herrgård ligger i ett av Sveriges mest älgrika områden, och även om jag inte är den största natur-freaken, så var det ändå intressant att få lite mer kunskap om det stora djuret. Det finns 250.000 älgar i Sverige och Skogens Konung har sitt eget lilla museum ganska nära Ronnums Herrgård. Vi besökte Älgens Berg på Hunneberg 121 (5 km från herrgården) – och fick här en nära inblick i naturen och myterna som hör samman med de två platåbergen Halleberg och Hunneberg, som är så karakteristiska i området. Vi såg inga levande älgar denna gång, men fick dock med oss ett par älgskinnsnyckelringar från souvenirshopen.

Har du goda råd, till andra som skall till samma plats?
Bli ej förskräckt över industriområdet, som man kör igenom, och som en eller annan smart stadsplanerare har valt att placera nära herrgårdens uppfart. När man först har kommit igenom  den sista rondellen och kör upp längs med herrgårdens allé, lägger man den moderna världen bakom sig – och industrikvarteret är redan glömt. Ronnums Herrgård är en liten tidsficka, där man reser tillbaka i tiden. Och på den andra sidan av herrgården har man parken och utsikten mot bergen och skogen. Det finns några sköna stigar här, där man kan promenera rakt ut i den svenska naturen. Nästa gång måste jag också gå på upptäcktsfärd i resten av regionen; Vänern, Göta Kanal och slussarna – och se en älg!

Karin Wenzel, 2016.
Upphovsrätt:
Bild nr. 1 och 2: Anders Holmsgaard (supergrafiker)
Bild nr. 7: Dirk Bauernfeind
Bild nr. 9: algensberg.com
Övriga bilder är hotellets samt privata.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
28-06-2016 06:49skrevAnn.Christin Nordström
Håller fullständigt med Karin. Vi hade en underbar fredag till söndags upplevelse. Utmärkt mat, trevlig personal , fina rum , en genom härlig långweekend. Varma rekommendationer . Fam. Nordström