Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Feriefabrikken i felten

Happydaysere på tur
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 31 Antal følgere: 18 Følg denne blog

Studietur 2018 – Hotel Margarete Maultasch

Sidst opdateret: 24-11-2021
Dette indlæg er læst 920 gange
Oprettet: 07-11-2018

Bergtagen i Alperna …

Vi åkte på studieresa med jobbet i slutet på oktober. Turen gick till Österrike och det var mitt första besök i detta vackra land.

Vi åkte med buss från München i ett strålande väder. Snart såg vi Alperna. Det var en överväldigande vacker syn i strålande klart och soligt väder. Turen gick genom berg och dal bort mot både den italienska och schweiziska gränsen tills vi nådde det 4-stjärniga hotell Margarete Maultasch, som ligger på ca. 1.500 meters höjd i Nauders i underbara Tyrolen. I området finns det goda möjligheter för att vandra och cykla.

Hotellet höll på att stänga för säsongen, så det fanns inte så många andra gäster, det var lugnt och tyst. Inredningen var i charmig österrikisk stil med rustika möbler och mörka färger. I baren finns det en öppen spis. Allt doftade rent och fräscht.  Hotellet var mysigt smyckat i stil med vårt julpynt. Vi fick ett stort ljust rum med en härlig utsikt. I rummet fanns det ett litet walk-in closet, komfortabla sängar, en soffa och fräscht modernt badrum och separat toalett.

På kvällen åt vi middag i hotellets restaurang. Allt var perfekt förberett och snyggt uppdukat. Personalen var iklädd de traditionella dirndl-klänningar.

Vi fick en jättegod 4-rätters middag bestående av:

Salladsbuffé med diverse små rätter bl.a. matjessill och korv. En liten rolig österrikisk detalj: de rivna morötterna på salladsbordet var kokta J. En soppa/buljong med nudlar och brödknödeln. Huvudrätten var hjortragu och potatisknödeln. Knödeln är visst lite av en nationalrätt i Tyrolen och finns i många varianter. Till sist en Apfelstrudel med varm vaniljsås. Till den goda maten fick vi smaka på fina österrikiska vita och röda viner.

Efter en god natts sömn åt vi frukost i frukostrestaurangen. Frukostbuffén var enkel, men det fanns allt vad man behövde för att bli mätt och belåten.

Jag hann tyvärr inte utnyttja hotellets wellnessområde med inomhus swimmingpool, bastu och ångbastu, eftersom vi bara hade en enkel övernattning innan bussturen åter gick mellan bergstopparna och vidare mot Salzburgerland.

Besöket på Margarete Maultasch var genomgående en mycket trevlig upplevelse.

Vänliga hälsningar

Helle Rasch, försäljningsavdelningen Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Aktivitet & action #Afslapning & antistress #Dig & mig #Familiehygge #God hoteloplevelse #Hotel Margarete Maultasch