Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Studieresa 2019: Hotel Cappugi i Pistoia

Sidst opdateret: 21-11-2021
Dette indlæg er læst 1716 gange
Oprettet: 13-11-2019

Höst i Toscana – en sommardag i Danmark

Vi var tursamma på många sätt då vi besökte Toscana. Inte minst hade vi tur med vädret som visade sig från sig allra bästa sida och därmed lyste också Hotel Villa Cappugi med sina vackra färger och omgivningar. Även om vi hade förberett oss hemifrån var detta hotell en mycket behaglig överraskning, och de gästbetyg vi får av våra kunder (4,2 av 5) speglar också den verklighet som vi upplevde.

 

Hotellet ligger i fridfulla omgivningar bara 2,5 km från Pistoias centrum. I bil tar det ca 10 minuter och vill man gå (2,1 km) tar promenaden omkring en halvtimme. Hotellet läge är en genialisk utgångspunkt om man vill uppleva Toscana. Hotel Villa Cappugi har sin egen lilla turistinformation där personalen gärna hjälper till med information om aktuella aktiviteter i närområdet, perfekt om man vill veta vad som händer när man är där på semester.

 

Från alla de sköna och ljusa rummen är det utgång till balkong eller terrass där man kan koppla av efter dagens upplevelser och intryck. Här kan man verkligen njuta av de vackra omgivningarna med ett glas prosecco i handen eller ett av de andra, goda toskanska vinerna.

 

Hotellets faciliteter

Hotel Villa Cappugi har flera olika lokaler och restauranger där man kan inta sina måltider. Under dagen kan man koppla av i trädgården runt hotellet, spela tennis på en av två tennisbanor eller spela fotboll på hotellets fotbollsbana. Vid hotellets stora poolområde kan man njuta av värmen och solen och beställa kalla drycker och godsaker från poolbaren som dessutom bjuder på olika rätter från det toskanska köket.

 

Utflyktsmål

Sevärda Montecatini Terme med stadens kurparker och kurbad ligger endast 22 km bort (körtid ca 25 minuter) – absolut en utflykt som kan rekommenderas. Staden sjuder av historia och representerar ett Toscana när det är som vackrast. Hotel Villa Cappugi ligger också bara 52 km från den praktfulla och historiska Lucca (körtid ca 60 minuter). Gillar man storstadens puls och möjligheten för powershopping – ja, då kan man köra till Florens som ligger 43 km bort (körtid ca 45 minuter).

 

Toscana har så mycket att bjuda på och med en vistelse på Hotel Villa Cappugi får man en stor bit av den toskanska kakan. Det är första gången jag besöker Toscana och Hotel Villa Cappugi – men det är absolut inte sista gången, vi skall tillbaka!

 

Text och bilder: Lenard Amdisen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Villa Cappugi #God hoteloplevelse
;