Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Stralsund – upplevelser i alla väderstreck

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 508 gange
Oprettet: 17-11-2014

Belägenhet, belägenhet, belägenhet...

På vår studieresa till Tyskland i november 2014 hade vi bas på Arcona Hotel Baltic. Hotellet ligger vid porten till den gamla stadsdelen och är en perfekt utgångspunkt för besök bland stadens stora sevärdheter. Det är också härifrån många åker på utflykt till ön Rügen.

Vi var tursamma och fick en pratstund med receptionschefen Stefanie, som gav oss en fin inblick i hur många spännande sevärdheter, som finns på bekvämt avstånd från det komfortabla hotellet i Stralsund.

”I stället för en utflykt till Rügen – som det naturligtvis är många, som tar – kan man göra en utflykt till ön Hiddensee, som är ett naturreservat”, börjar Stefanie. ”Det går båtar till Hiddensee direkt från hamnen i Stralsund. Man seglar ut på morgonen och spenderar hela dagen därute, på en dag hinner man vandra runt hela ön om man har lust.”

”Men stadens största sevärdhet är Ozeaneum, som ligger vid hamnen”, förklarar hon vidare. ”Den största attraktionen är museets modeller av valar i naturlig storlek, som hänger uppe under taket i det sista rummet på en tur genom museet. I rummet finns det uppställt liggstolar, så att man kan ligga och slappna av och kika upp mot de mäktiga valarna”.

Meereszentrum är ett annat och mer vanligt akvarium med museum. Här är ett av de stora dragplåstren de stora havssköldpaddorna, som vi senare fick lov att se på nära håll i förbindelse med vår studieresa, helt klart värt ett besök.

Det är också möjligt att komma på en historisk stadsvandring i Stralsund. Här blir man guidad i staden av en guide, som är utklädd i historiska kläder från regionen. Guideturen går bland annat förbi några av de stora kyrkorna i Stralsund, där två fortfarande används till kyrkliga tjänster (St. Marienkirche och Nikolaikirche vid rådhuset).

Och slutligen måste vi nämna den stora julmarknaden. Julmarknaden äger rum på båda de historiska torgen i Stralsund. Marknaden på rådhusplatsen och i källaren under det gamla rådhuset är mest känd som den traditionella julmarknaden. ”Marknaden i rådhuskällaren är av samma slag som marknaden utomhus med små bodar osv. På grund av stämningen är det alltid många besökare här”, avslutar Stefanie.

Vi tackar för besöket och de fina tipsen!

Med vänliga hälsningar
från alla oss på Happydays

Se hotellet här

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;