Det här receptet är beräknat till ca. 4 personer.
Ingredienser:
500 gram svinbröst eller fläsk i skivor
4 vårlökar
1 ingefära (ca. 5 cm.)
2 vitlöksklyftor
Olja
2 matskedar brun farin
6 matskedar soja
3 matskedar risvin
400 gram ris
5 ägg
400 gram mixade grönsaker (ta vad du har hemma eller köp t.ex. wokgrönsaker)
1-2 chili (styrka efter eget tycke och smak)
Sesamolja
Så här gör du:
1.
Skär svinbröst/fläsk i tärningar (ca. 3x3 cm.), ingefära och vitlök i tunna skivor samt 2 vårlökar i bitar (ca. 3-4 cm.). Koka upp alla dessa ingredienser i lättsaltat vatten och låt koka i ca. 5 minuter. Sila blandningen och lägg fläsktärningarna åt sidan.
2.
Häll olja i en wok/stekpanna och bryn fläsktärningarna tills de har fått färg. Tillsätt den bruna farinen och låt fräsa med i 3-4 minuter. Tillsätt soja och risvin och låt sjuda under lock i min. 45 minuter, gärna längre.
3.
Koka riset och skölj av efter avslutad kokning samt vispa äggen och gör äggröra.
4.
Häll sesamolja i en wok/stekpanna och tillsätt 1 hackad chili samt riset och grönsakerna. Fräs i ca. 10 minuter medan du rör om. Tillsätt äggröran och stek ytterligare 2-3 minuter.
5.
Servera risblandningen i skålar och toppa med fläsktärningarna samt pynta med resten av vårlöken och chilin.
Smaklig måltid!