Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Stekt ris med soja-karamelliserat svinbröst

Sidst opdateret: 20-11-2021
Dette indlæg er læst 921 gange
Oprettet: 28-03-2017

Det här receptet är beräknat till ca. 4 personer.

Ingredienser:

500 gram svinbröst eller fläsk i skivor

4 vårlökar

1 ingefära (ca. 5 cm.)

2 vitlöksklyftor

Olja

2 matskedar brun farin

6 matskedar soja

3 matskedar risvin

400 gram ris

5 ägg

400 gram mixade grönsaker (ta vad du har hemma eller köp t.ex. wokgrönsaker)

1-2 chili (styrka efter eget tycke och smak)

Sesamolja

Så här gör du:

1.

Skär svinbröst/fläsk i tärningar (ca. 3x3 cm.), ingefära och vitlök i tunna skivor samt 2 vårlökar i bitar (ca. 3-4 cm.). Koka upp alla dessa ingredienser i lättsaltat vatten och låt koka i ca. 5 minuter. Sila blandningen och lägg fläsktärningarna åt sidan.

2.

Häll olja i en wok/stekpanna och bryn fläsktärningarna tills de har fått färg. Tillsätt den bruna farinen och låt fräsa med i 3-4 minuter. Tillsätt soja och risvin och låt sjuda under lock i min. 45 minuter, gärna längre.

3.

Koka riset och skölj av efter avslutad kokning samt vispa äggen och gör äggröra.

4.

Häll sesamolja i en wok/stekpanna och tillsätt 1 hackad chili samt riset och grönsakerna. Fräs i ca. 10 minuter medan du rör om. Tillsätt äggröran och stek ytterligare 2-3 minuter.

5.

Servera risblandningen i skålar och toppa med fläsktärningarna samt pynta med resten av vårlöken och chilin.

Smaklig måltid!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;