Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Vi älskar Tyskland!

Vi älskar Tyskland!
Blog oprettet: 09-11-2017 Blogindlæg i alt: 18 Antal kommentarer: 1 Antal følgere: 0 Følg denne blog

St. Petri Dom och Gottorp Slott

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 361 gange
Oprettet: 01-10-2014

Text och bilder: Tilde Jensen - Happydays reseambassadör

Vaknade upp till en vacker dag med sol från en klarblå himmel och körde efter frukosten österut – till Schleswig.

Som vanligt kom vi fram till sevärdheten, innan den hade öppnat. Men just den här morgonen, hade vi tur. Vi parkerade vid St. Petri Dom och närmade oss försiktigt domkyrkan, då Henning kunde höra, att det var någon som skrek…

Ornitologen och pilgrimsfalken
Då Henning är mycket fågelintresserad (han är ornitolog), lät jag honom undersöka fjädrar och skelett, som låg vid foten av kyrktornet. Det visade sig vara en pilgrimsfalk, som bodde där högt uppe i guds eget hus. Jag blev ombedd att klappa i händerna. Det hade varit pinsamt, om invånarna såg en dansk turist stå och klappa i händerna, medans hennes man kröp runt på alla fyra och rotade i gräset. J Klappningarna fick dock inte pilgrimsfalken att lätta, så att vi kunde få de eftertraktade bilderna.  

St. Petri Dom
Vi tog i dörren och var tursamma – kyrkan var öppen, men bara för att rengöringspersonalen var på plats. Det damsögs, medans vi gick runt i den praktfulla kyrkan. Helt klart värd ett besök – också under normal öppettid.

Praktisk information

Toalett finns inte i själva kyrkan, och den är stor. Men gå 20 meter till Pastorenstrasse – där finns det en.

Turistinformation 

Tvärsöver domkyrkan, Plessenstrasse 7, ligger turistinformationen och här bjuds det på massor av förslag på utflykter – också arrangerade – i och utanför Schleswig.

Gottorp Slott

Vi körde utanför staden till Gottorp Slott. Vi nöjde oss med att beundra slottet utifrån, då vi inte hade tid (och energi) till att utforska det invändigt. Men det finns helt klart med på to-do listan till nästa gång vi kommer till området. I parken finns det flera vackra skulpturer och slottet ligger vackert vid skogen och sjön Burgsee.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;