Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 247 Antal kommentarer: 67 Antal følgere: 5 Følg denne blog

SPA-etikett i utlandet: Var beredd på att vara naken!

Sidst opdateret: 24-11-2021
Dette indlæg er læst 10762 gange
Oprettet: 02-10-2018

För inte så många år sedan var hotell med inomhus swimmingpool, bastu och solarium något av det bästa man kunde boka på semestern och signifikativt för hotell med lyx för både barn och vuxna. 

Sedan dess har våra krav på hotellen ökat och många hotell har redan uppgraderat sina erbjudanden till gästerna med bland annat SPA-avdelning med olika sorters bastur, upplevelseduschar med lugn musik, färgat ljus och aromadofter, wellnessbehandlingar, pooler och relaxområden. Och på hotellen berättar man att gästerna är glada för SPA-faciliteter och speciellt i Tyskland och i Österrike har man under flera år sett en ökande efterfrågan.

Men, du ska vara förberedd: I dessa länder är det vanlig etikett för män och kvinnor att vara nakna i SPA-avdelningen, med bara en handduk att skyla sig med, och du ska vara beredd på att om du försöker använda SPA-faciliteterna med badkläder på, som de flesta skandinaver nog känner sig mest bekväma med, så får du strax veta att "kläder" inte är tillåtna: Varken från de andra gästerna eller från hotellets ledning, om nu någon skulle känna sig tvungen att klaga över din "otillåtna etikett".

Men var stark och visa mod, efter lite tillvänjning kommer du att känna befrielse över det mest naturliga, nämligen det att vara naken, och du behöver inte oroa dig för om du har packat dina badkläder eller ej. Observera att barn normalt inte har tillträde till SPA-avdelningen förrän vid 16 års ålder.

Bilderna här kommer från Good Life Resort Riederalm i Leogang, Österrike, som du hittar på vår webbshop https://www.happydays.nu/se/reskodlista/5490,1086/restips

I andra länder hittar du andra typer av SPA och wellness. I Italien, Ungern och Slovenien finns det en stark tradition att besöka SPA-bad eller badanstalter utomhus och inomhus, med varmt termiskt vatten som kommer från underjordiska källor och som kyls ned till 34-38 graders värme.

Numera finns det också mer spektakulära sätt att få en SPA-upplevelser: I Tjeckien har det blivit mycket populärt att gå på öl-SPA. Prova det när du besöker vårt hotell i Tabór eller om du besöker något av våra hotell i Prag - perfekt som avkoppling efter dagens intryck från Den judiska kyrkogården, Prags borg, Det astronomiska uret, Karlsbron och mycket annat. Läs mer om öl-SPA på www.beerspa.com

Trevlig semester!

Hälsningar Jørgen, inköpare Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Østrig #Afslapning & antistress #Dig & mig #God hoteloplevelse #Wellness
;