Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 254 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Sommarresa till Alsace

Sidst opdateret: 18-11-2021
Dette indlæg er læst 1317 gange
Oprettet: 09-04-2015

Härmed presenterar vi ett blogginlägg från en sommarsemester i Alsace, skrivit av John som arbetar på Happydays ekonomiavdelning.

Som de flesta andra ”Happydaysare” har John ett speciellt bra förhållande till Italien och Frankrike. Och i år valde han en semester längs vinvägen i Alsace, för att uppleva de trevliga vingårdarna, provsmaka på vinerna, utforska de små idylliska landsbyarna, gå på marknader och smaka på det franska kökets specialiteter.

Läs och njut av de fina bilderna. 

Hotellet

Vi bodde i den södra ändan av vinvägen i Guebwiller på det jättetrevliga hotellet de Lange. Fina rum, läcker mat och en personal som stod på tå för att ge oss en fin upplevelse. Staden är liten och charmig, med några fina butiker och en gågata med riktigt bra shoppingmöjligheter – och så har man de frodiga vinmarkerna som omgärdar staden alldeles utanför dörren. Det finns flera trevliga promenadstigar i själva vinodlingarna, där det är en imponerande utsikt över staden. På flera platser finns det rastplatser med bord och bänkar, så att man kan njuta av utsikten medans man äter sin medhavda picknick.

Uflykter som varmt kan rekommenderas

Vi åkte på utflykter varje dag och besökte flera av vinbyarna längs med vinvägen. Till exempel vinvägens huvudort Colmar samt Kayserberg, Riquewihr, Ribeauville – den ena mer idyllisk än den andra. Men jag är tvungen att framhäva den fantastiska medeltidsstaden Equisheim med sina charmiga små gator med pittoreska, sneda korsvirkeshus – och inte minst storkarna! Också Strasbourg var en mycket positiv upplevelse. Här såg vi bland annat katedralen Gothic, Le Petit France och Europaparlamentet, smakade på läckerbitarna på chokladmuseet – mums – och tog en klassisk kanalrundtur. Ett bra tips: Beställ biljetterna vid ankomst till staden. Det kan vara lite väntetid.

Voucher från Happydays

Det var 3 vinprovningar inkluderade i vistelsen. Vi hann inte med dem alla. Vi besökte vingården Domaine Materne Haegelin endast 5 kilometer från hotellet, där vi provade 5 av de 7 viner, som produceras i Alsace-området. Fantastiska viner, som vi självklart skulle ha med några flaskor hem av. Ägaren av vingården gav oss en fin rundvisning med massor av spännande information om druvorna och produktionen av vinerna. Hon rekommenderade också en utflykt upp i Vogeserna, där vi kom upp till utsiktspunkten Grand Ballon, som ligger på nästa 1400 meters höjd med en helt fantastisk utsikt. Vi hann också besöka familjedestilleriet René de Miscault, som både har en produktion av brännvin, museum och en provsmakning i en sån mängd, att vi själva måste säga stopp! Man kan naturligtvis köpa med sig av det goda med hem – till exempel specialgjorda fruktviner, likörer och sprit.

Totalt sett en härlig semester!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Alsace
;