Anna från matklubben älskar att prova nya recept. Denna gång serverade hon en omelett med tonfiskfyllning, sommarsallad och hembakat bröd. Lätt och läcker sommarrätt!
Ingredienser (10 personer):
10 ägg
1 bunt persilja
skal från 1 citron
4 matskedar mjöl
2 dl mjölk
salt och peppar
250 gram tonfisk på burk
200 gram skyr
1 hackad rödlök
citronsaft
1 röd paprika
2 matskedar hackad färsk timjan
Så här gör du:
Ägg, persilja, citronskal, mjöl och mjölk vispas och fördelas på ett bakplåtspapper på en djup plåt i ugnen. Ugnsbaka vid 200 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna. Tonfisk, skyr, rödlök, citronsaft, timjan, salt och peppar rörs ihop och fördelas på omeletten i ett jämnt lager. Paprikan skärs i strimlor och läggs ovanpå fyllningen. Omeletten rullas som en rulltårta och skärs ut i cirka 10 bitar som serveras till förrätt eller som bufférätt, eller skär lite större bitar som kan serveras som huvudrätt.
Serveras med sallad och hembakat bröd.
Recept: Amanda Seefoods