Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Sommar på Calamidoro

Sidst opdateret: 10-11-2021
Dette indlæg er læst 497 gange
Oprettet: 05-08-2014

När jag i mitt dagliga arbete letar reda på hotell till Happydays nyhetsbrev, kan jag naturligtvis inte låta bli att snegla efter vilka hotell eller områden som kunde vara intressanta för min lilla familj att besöka.

När vi på Happydays kunde plussa på Calamidoro Hotel i Toscana till vår lista av sommarhotell, var jag helt klart förtjust. Detta var platsen för familjen med två friska pojkar: Stora läckra pooler, solgaranti och upplevelsemöjligheter i stora mått.

Och förväntningarna blev redan infriade, då smidesporten öppnade sig, och vi körde längs allén mot hotellet, som låg i ett stort grönt och blomstrande parkområde med en liten sjö och golfbana. I receptionen blev vi mottagna med leenden och handslag, och vi blev eskorterade runt på området och ner till vårt rum.

Hotellet var ursprungligen en gammal gård med huvudbyggnad och olika lantbruksbyggnader. Idag är allt naturligtvis totalrenoverat, och byggnaderna är ombyggda till mindre villor, som är målade i varma orange och gula nyanser. Varje villa har sitt namn och färg efter italienska blommor, och rummen som man inkvarteras i, är alla i spännande rustik stil med supermoderna faciliteter. Villorna ligger utspridda runt om i parken, så det finns gott om plats för barnen att springa omkring och spela fotboll på. Ett extra plus är att hotellet ligger i ett helt stängt område, så man behöver heller inte oroa sig för bilar och barn.

Poolen inne på hotellets område var perfekt till en avkopplande dag, men skulle det vara mer action, gick vi över till ett stort offentligt poolområde i närheten, som också hade trampoliner och vattenrutschbana. Det var gratis entré för Happydays gäster.

Varje morgon gick vi till frukostbuffén som hade allt, vad vi kunde önska oss, och till barnens stora hänförelse MASSOR av kakor. Till kvällsmat fick vi provat flera italienska specialiteter i hotellets restaurang, t.ex. var det första gången jag smakade på kaninragu.Spännande…!

Besök i Lucca, Florens och Pisa
När man – som oss – besöker Toscana för första gången, kan man inte undgå ”must see” städerna Pisa, Lucca och Florens och deras toppsevärdheter.

Pisa
Pojkarna tycket att historien om det lutande tornet i ”Pizza” var riktigt spännande och entusiasmen var i topp, då vi – som de andra 100.000 turisterna – tog de obligatoriska bilderna, där vi stöttade och mätte det lutande tornet. Därefter såg vi självklart domkyrkan, där det var mässa, och dopkapellet på Piazza dei Miracoli. Och då 50-60 topptrimmade Fiat 500 körde i parad genom människomyllret, ville hänförelsen inte ta slut… för pojkarna…

Lucca
Själv föll jag pladask för Lucca, som är en charmerande medeltidsstad. Den gamla stadsdelen är omgärdad av en stadsmur, och inne bakom murarna slingrar sig små smala gator med butiker, restauranger och spännande platser och kyrkor. Speciellt den intakta stadsmuren, domkyrkan Duomo di San Martino, San Frediano kyrkans vackra mosaik och den ovala platsen Piazza della Anfiteatro, där det under romartiden blev utkämpat gladiatorkamper, var en stor upplevelse. Och staden blev ju inte mindre intressant av att det var saldi (rea).  

Florens 

Florens är helt klart en stad, som ska upplevas flera gånger, då den bjuder på otroligt mycket spännande historia och kultur. Vi parkerade ett par kilometer från centrum, köpte dagens första gelato och gick i skuggan längs med Arnofloden in mot den berömda – och mycket speciella bron Ponte Vecchio. Men med 35 graders värme och hög himmel, valde vi att prioritera ett besök i den spektakulära gotiska katedralen Santa Maria del Fiore och klocktornet – samt rådhuset Palazzo Vecchio med Davidstatyn på utsidan – innan vi flydde tillbaks till poolen på hotellet.

Även om vi såg riktigt mycket, har vi fortfarande mycket till godo – så vi är helt överens om, att det bestämt inte är sista gången som vi besöker Toscana – och Calamidoro Hotel.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Calamidoro Hotel
;