Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 247 Antal kommentarer: 67 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Sommar i Tyrolen

Sidst opdateret: 21-11-2021
Dette indlæg er læst 1440 gange
Oprettet: 19-03-2018

Bara med rubriken får man massor av bilder på näthinnan av snöklädda alptoppar, blomstrande ängar, betande kor med bjällerklockor om halsen och folk i lederhosen och dirndl, och allt det som man upplever som semestergäst i Österrike. Jo då, Österrike har också motorvägar, McDonalds och allt det andra som vi känner till hemifrån, men det vilar fortfarande en ro och "gemütlichkeit" över hela härligheten. 

Tyrolen är en älskad semesterdestination och det har jag full förståelse för: Tyrolen är en delstat i Österrike med minst antal invånare och flest berg och samtidigt är det enkelt att komma från öster mot väster via motorväg A12. Och till och med på motorvägen är det ett lugnt tempo, man får max. köra 130 km i timmen (vanligast är 110 km/h) och det finns massor av fasta hastighetskameror, så här kan du vara säker på att inga tyska bilar kommer fräsande förbi.

Gillar man vandring eller cykling är Tyrolen den perfekta platsen: Man tar sommarliften upp till bergsstationen och här finns fina möjligheter för vandring längs markerade leder. På flera platser kan man gå från säterstuga till säterstuga och dessutom övernatta på berget, men man har också fina möjligheter för att ta linbanan ner till hotellet för att övernatta och fortsätta vandringen nästa dag. Alla bergsstationer bjuder också på aktivieter för barn med lekplatser, hängbroar, badsjöar med mera och man får inte missa att sätta tänderna i en äkta schnitzel när det är dags för middag.

Cykling är också mycket populärt att ägna sig åt i bergen och det är inte konstigt att man här tränar till både Tour de France och andra extremsporter. Det är möjligt att cykla i bergen utan att låta som en blåsbälg: Du kan nämligen hyra en elcykel, det kostar cirka 100-150 kronor per dag och det är en cool känsla att cykla ända upp till toppen även om man inte är vältränad.

Mitt senaste hotell i Tyrolen är Familien- und Kinderclubhotel Wolkensteinbär i Bramberg. Det är nog det mest fantastiska, barnvänliga hotell jag någonsin har upplevt i Österrike: Här finns det en stor utomhus gocartbana, klättervägg, hoppborg, studsmattor, segways, monster-rollers (sparkcykel med extra stora hjul), krearum, spelmaskiner och mycket mycket mera för både stora och små barn. Hotellets har ett eget klappzoo med getter, höns, kaniner och ponnyer som barnen får lov att rida på - och det ligger endast 5 km från hotellet. Under sommaren står den stora uppvärmda utomhuspoolen klar och det kostar ingenting att använda swimmingpoolen. I vistelsen ingår också all inclusive så du skall varken tänka på mat eller dryck under semestern till hela familjen.

Enda problemet är nog att få med barnen på vandringsäventyr på grund av alla aktiviteter som finns på hotellet!

Trevlig sommar!

Hälsningar Hanne, inköpare Österrike

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Tyrol #Aktivitet & action #Familiehygge #God hoteloplevelse #Hyggestunder #Kvalitetstid #Naturens glæder #Sommersjov
;