Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 56 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog
Småkakor till Alla hjärtans dag
07-02-2019
Dette indlæg er læst 218 gange

Alla hjärtans dag den 14 februari

Alla hjärtans dag betraktas speciellt i Amerika och England som kärlekens officiella dag. Enligt traditionen ger man varandra presenter i form av kort, choklad och andra romantiska presenter. Gåvor delas inte bara mellan par utan också mellan syskon, kamrater, kollegor med mera och är en hyllning till kärleken rent generellt. 

I Sverige har handlarna gjort flera försök att införa traditionen med Alla hjärtans dag, ända sedan 60-talet. Trots alla ansträngningarna är Alla hjärtans dag en relativt ny tradition i Sverige, som först har vunnit mark på senare år.  

Nu kan du göra någon glad

Baka den perfekta småkakan till Alla hjärtans dag. Lite knåpigt är det, vi har provat, men om du håller tungan rätt i mun så är det värt hela besväret. 

Recept
130 gram smör 
2 dl. socker
Ett stort ägg
7 dl. mjöl
2 tesked bakpulver
½ tesked vaniljsocker
Röd fruktfärg

1. Skär kallt smör i små bitar och vispa ihop med sockret.

2. Tillsätt ägg och fortsätt vispa.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt i smörblandningen lite i taget tills du har fått en deg.

4. Ta en tredjedel av degen och blanda i röd fruktfärg, tills du har fått den färg du önskar.

5. Rulla ut den röda degen på bordet och stansa ut hjärtan med en hjärtform. Stapla därefter alla hjärtan på varandra och tryck till sist lite grann ovanpå stapeln så att hjärtana håller ihop. Lägg hjärtana i kylskåpet i minst en timme.

6. Rulla ut den ofärgade degen (OBS: ej kylskåpskall) och packa in degen runt om hjärtana. Var försiktig så att hjärtformen ej förstörs, men se samtidigt till att hjärtana är täckta av ofärgad deg och att allt blir till en rund rulle. Ta små bitar i taget och fyll ut där det behövs. Rulla försiktigt den färdiga rullen på bordet. Packa in i smörgåspapper och sätt in i kylskåpet i minst en timme.

7. Förvärm ugnen till 175 grader. Ta ut degen ur kylskåpet och skär den i tunna skivor, ca. 3 millimeter eller däromkring. Baka kakorna i 8-10 minuter eller tills de är klara.

Happydays önskar en trevlig Alla hjärtans dag!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.