Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 242 Antal kommentarer: 66 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Slottsinventarierna är till salu!

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 387 gange
Oprettet: 23-02-2016

Text: Annette Søndergaard Larsen

Försäljningsschef på den danska tidningen Fritidsmarkedet

Annorlunda, charmig hotellvistelse på Schloss Frauenmark 

Kaminen, katterna och hunden är inte till salu. Men för övrigt går det bra att släpa mattor, möbler och porslinspynt ut till bilens bagagerum, när man lämnar slottshotellet. Man ska bara komma ihåg att betala räkningen för det extra bagaget, innan man kör vidare norrut. Schloss Frauenmark är ett av de semestermål, som Fritidsmarkedets läsare kan på rabatt på hos resebyrån Happydays. Hotellet ligger i Mecklenburg-Vorpommern i det forna Östtyskland, cirka 250 kilometer från gränsen vid Frøslev på södra Jylland. 

Prinsens privatbostad

Frauenmark är ett trevligt gammalt slott från 1837. Det var ursprungligen ett privathem för prins Friedrich Franz. Senare användes byggnaden som ålderdomshem och från 1996 till 2001 genomfördes en totalrenovering och uppstod därefter som hotell i charmig english country house-stil. Semestervistelsen heter också en "Slottssemester med brittisk atmosfär". Hela hotellet framtstår rent och fint. Det är elva rum, varav några är juniorsuiter och suiter med vardagsrum, sovrum, alla med eget bad och alla inredda i var sin egen fina stil. Vi bodde i suiten Vita-Violet, där bilderna också är tagna.

Personlig betjäning

Betjäningen är mycket fin och personlig. Redan vid ankomsten fick vi en rundvisning på hela slottet, alla rum med undantag för några uthyra suiter. Sällskapsrummen är fria att använda, biblioteket har Wi-Fi, det finns bar, te-salong och restaurang, inredd i den franske målarnes Claude Monets lite romantiska stil. 

Varje kväll finns det möjlighet för att välja mellan tre olika förrätter, tre olika huvudrätter och en överraskning till dessert. Drycker kan köpas till mycket rimliga priser. Utflyktsmöjligheter finns det många av. Endast tio kilometer från slottet ligger den charmiga staden Parchim med en historisk stadsdel med gotiska byggnader och en idyllisk hamn vid floden Elde. I Lübz finns regionens största bryggeri och den är väl värd ett besök, i Ludwigslyst finns det ett vackert barockslott, och i Sterberg finner man många slaviska kulturskatter.  

Se Happydays vistelser på Schloss Frauenmark här

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.