Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 232 Antal kommentarer: 66 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Skär ut en pumpalykta – perfekt höstlovsaktivitet

Sidst opdateret: 10-11-2021
Dette indlæg er læst 340 gange
Oprettet: 07-10-2016

Hösten är här, dagarna blir kortare, mörkret blir mer och mer dominerande och snart är det Halloween. Då kan man skära ut en pumpalykta, som blir en trevlig ljuspunkt i mörkret och dessutom är det en underhållande sysselsättning. 

Det är en riktigt rolig höstlovsaktivitet att skära ut pumpalyktor, själv eller tillsammans med sina barn. Stora och små pumpor kan du hitta till salu nästan överallt – och de kostar inte särskilt mycket.

Så här gör du:

Svårighetsgraden av utskärningen beror ju självklart på, vilket mönster du väljer. Själv valde jag att leta på internet efter skrämmande och roliga utskärningar.

Det är bara fantasin som sätter gränserna för ditt resultat. Ett utmärkt tips är att teckna ditt mönster på pumpan med tusch, så att du har något att skära efter. Ännu ett bra tips är att pensla pumpan invändigt med Atamon när du är klar – så håller pumpalyktan ännu längre.

Det tog mig och min vän cirka en timme att göra två pumpalyktor – men det var det värt. Det är verkligen mysigt att tända dem när mörkret faller på. Och så är det som sagt en fin aktivitet för både barn och vuxna!

Hälsningar från Lars

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.