Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Sensommartapas

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 363 gange
Oprettet: 26-08-2015

Denna vecka var det sensommartapas på menyn i Matklubben. Nästan alla ingredienserna kom ifrån Annas trädgård. Klicka på bilderna och få inspiration till sund, god och lättlagad lunch.

Gratinerad chèvre (getost) med rödbetor
Skala rödbetor och koka dem i cirka 20 minuter (små rödbetor). Låt dem svalna av. Skär dem därefter i skivor och lägg dem i ett tunt lager i ett eldfast fat. Skär tunna skivor av getosten och lägg över rödbetorna. Ringla lite honung över och lagom med salt och peppar. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter på 250 grader. Lägg upp rödbetorna på en bädd av ruccola (sköljd) och strössla lite rostade pinjekärnor över.

Skär små brödskivor, cirka ½ cm tjocka. Pensla med olivolja och rosta i ugnen – 250 grader i 3 minuter.

Varmrökt lax med mosade hästbönor & mynta, ugnsbakad färsk lök och paprika
Hästbönor med bälg kokas i lite salt vatten i cirka 5 minuter och när de är avsvalnade skalas dem. Mosa bönorna lätt, blanda med hackad mynta och smaka av med salt och peppar. Serveras tillsammans med varmrökt lax.

Potatissallad
Koka potatis och låt svalna av. Skär potatisen i mindre bitar och blanda dem med citronolja, salt och peppar. Hacka lök och annat gott som du har i växthuset – här blev det massor av hackad persilja på toppen.

Lätt grön sallad 
Flera olika sallader; här blev det späda rödbetsblad, romansallad och ruccola, skalad morötter och nyspritade gröna ärtor. Dressingen består av olivolja, vit balsamico, salt och peppar.

Myntasorbet till dessert 
En ordentlig bunt mynta kokas med 3 dl vatten och 2 dl socker, tills sockret har smält. Låt blandningen svalna av. Har du en ismaskin kör du massan i en timme och lägg i frysen för att få en mer fast konsistens. Alternativt kan du ställa blandningen i frysen och röra runt i den varje timme under infrysningen. Njut av myntasorbeten tillsammans med färska bär från trädgården. Här blev det röda och vita vinbär, jordgubbar, smultron och blåbär.

Smaklig måltid :)

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;