Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 161 Antal kommentarer: 43 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Semestertips: Sommar i Toscana
10-10-2019
Dette indlæg er læst 373 gange

En reseberättelse från sommaren 2019

Sju sköna dagar med läckert vin, idylliskt landskap och autentisk renässansarkitektur!

 

Om man vill bo på ett hotell där man verkligen kan uppleva den italienska idyllen, så ska man välja Fattoria degli Usignoli. Hotellet ligger i den charmiga lilla bergsbyn Regello, som man når via ett par hårnålskurvor ;-) Dock med en bra möjlighet för att uppleva det italienska landskapet på vägen upp.

 

Hotellet är mycket autentiskt och charmfullt, och varje dag kunde vi avnjuta vår lunch från vår lilla altan med utsikt över vinodlingar, så långt ögat kunde nå. Lunchen hämtade vi hos en liten lokal köpman 100 meter längre ner på vägen, där det dagligen fanns nybakat bröd och andra italienska specialiteter.

 

Varje dag fram till kvällens middag tillbringade vi vid en av hotellets pooler, helt klart något som jag uppskattade mycket. Poolen hade en lagom storlek och det fanns liggstolar till alla – wuhuuu.

 

Smaken av Toscana

På tre av kvällarna åt vi på hotellets restaurang, vilket var otroligt läckert! Jag vill nästan låta bilden av min parmesanbeklädda köttbit tala för sig själv här nedanför. Sista kvällen på hotellet bjöd på pizza-pasta-buffé på hotellet. Detta innebar utomhuskök i bästa italienska stil med pizza bakad i stenugn. Därutöver var det levande musik och självklart vin, hotellet hade sitt eget Chianti-vin som kunde köpas i receptionen, något som vi gjorde ofta ;-)

 

Omtalade Florens

När man bor endast 30 kilometer från Florens är det ett perfekt utflyktsmål att besöka denna härliga stad. Och när man samtidigt som jag har en kandidatexamen i arkitektur och design är Florens närmast ett måste – och staden gjorde mig inte besviken. Arkitekturen i sig själv är ju fantastisk, och självklart fanns det också tid till en italiensk gelato – som ju är den bästa glassen man kan få.  

 

Vackra Siena

Siena stod också på upplevelselistan och återigen, absolut fantastisk arkitektur som bara måste upplevas. Här fick vi fyllt upp våra depåer med läskande dryck, medan vi njöt av solen och den fantastiska stämningen. En utflykt i de trånga gränderna med små italienska delikatesser avslutade vår trevliga dag i Siena.

 

Bergsbyn Rada – en dold pärla  

En liten stad som man inte direkt hör talas om är bergsbyn Rada. Min svärmor hade fått tipset om staden av en italienare, så hit var vi tvungna att åka. En mycket liten stad som kunde utforskas på 30 minuter, här fanns det inga turister vilket förstärkte den italienska atmosfären. Små kullerstensbelagda gator ledde oss upp i landskapet, fram till en fantastisk utsikt. Dagen avslutades på en fin restaurang i staden. Vi åt med panoramautsikt och fick serverat det jag kallar för en gourmetmåltid.

 

Detta var min första bilsemester och trots den långa bilturen så kommer det att vara enkelt att övertala mig till att följa med på ännu en resa!

 

Text och bilder: Julie Lisberg

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Toscana #God hoteloplevelse #Kulturperler #Sommersjov #Vinens verden