Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 254 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Schwerin och Poelsjön – dag 2

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 365 gange
Oprettet: 22-09-2014

Text och bilder: Tilde Jensen - Happydays reseambassadör

Frukosten gjorde oss inte besvikna – det fanns allt vad ögat vill se och magen begära. Hotellets fantastiska belägenhet för sitt till för att det är en njutning i sig att bara sitta och hänga över en kopp te eller kaffe och bara betrakta allt som rör sig i och över sjön.

Hotellet ligger i det vackraste sjöområdet
Hotellet har de senaste åren genomgått en total renovering som ännu inte är fullförd, men byggaktiviteterna ligger helt stilla under högsäsongen för att inte störa gästerna. Idag framstår det som ett hypermodernt fyrstjärnigt hotell med en fantastisk belägenhet direkt ner till det vackraste sjöområdet, där man både kan bada och segla i roddbåt eller kanot utan extra betalning. Vi provade en liten tur i roddbåt för att se hela härligheten från sjösidan.

Schwerins charmiga gamla gågator
Dagens tur startade i Schwerin vid en konstgjord sjö, där det inte desto mindre finns en myt om en färgglad sjöorm, som för tillfället låg på land och ”vilade” då vi passerade. Vi gick en tur i de gamla fina gåtorna som förde upp till rådhusplatsen, där den imponerande domkyrkan tornar upp sig i det ena hörnet, speciellt glasmosaiken var imponerande. I gamla stan var det speciellt kul att se spårvagnarna i drift, som förr i tiden i de större städerna under DDR-tiden.

Ön Poel norr om Wismar
Efter ett par timmar i Schwerin, körde vi vidare mot Wismar, som valde att inte stanna i.  Men staden ser fantastiskt trevlig ut från bilen – vi behövde dock lite naturupplevelser och körde därför ut på ön Poel, som ligger i Östersjön lite norr om Wismar.

Besök på fästningen
Genom vackra alléer med lindträd (det fanns också några kastanjealléer, som dock går en dyster framtid i möte på grund av kastanjesjukan), njöt vi av turen och mellanlandade i Kirchsdorf mitt på ön, där vi till vår överraskning fann en fästning med vallgravar, som har fungerad både som fästning, kyrka och slott. Slottet stammar från den tidiga medeltiden – men det finns inget annat är borgvallarna kvar. Kyrkan är fullständigt intakt och särskilt spännande. Det som gjorde mest intryck på oss var att borgen helt fram till 1830 hade varit svenskt krongods, men en dansk garnison har också haft huvudkvarter här på 1600-talet. Vi fortsatte till nordvästkusten, och avslutade turen i Timmendorf vid fyrtornet, som är ett mycket populärt turistmål – där ligger en stor segelbåtshamn, vackra sommarhus, hotell, restaurangen och iskiosker.

Båttur 
Vi återvände mitt på eftermiddagen, hade behov av att njuta av hotellet och faciliteterna samt Lübechker Nachtrichten – den lokala tidningen. Vi använde oss också av erbjudandet om att ro en tur… vilket mycket lätt kunde ha slutat med en skilsmässa, för att få frun ner i en lågtliggande roddbåt från en smal bjälke medans andra gäster iakttog scenen och njöt av eftermiddagskaffe… ja, jag berättar inte här vilka ord som kom ur min mun. Det kan bara konstateras att min man har mycket stort tålamod och fick mig levande på land igen. En annan plats vid en annan brädd!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
30-11-2014 14:49skrevBodil Nielsen
Jeg håber, dette er måden at indsende løsningen på første adventskonkurrence.
;