Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 159 Antal kommentarer: 43 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Ryslig halloweensemester – för dom som vågar
03-10-2019
Dette indlæg er læst 363 gange

 

Buhu!

Bit för bit har vi tagit Halloween till våra hjärtan – även om vi i Sverige länge var skeptiska till det ”amerikanska spektaklet” som firas på allhelgonaafton, som också kallas All Hallows Eve – därav namnet. Halloween firas alltid den 31 oktober och Allhelgonadagen infaller alltid den 1 november.

 

Allhelgonahelgen är den tid på året då vi minns dem som har lämnat det här livet, och tidigt i den kristna kyrkan firade man döda helgon och martyrer. Den kristna delen handlar om ljus i mörkret medan kulturfenomenet Halloween mer handlar om att skrämma varandra, klä ut sig ohyggligt och tigga godis. Den 31 oktober är det därför inte ovanligt att man ser barn gå från hus till hus och skrämma med bus om de inte får något gott – och på skolor, i nattlivet och därhemma bjuder man in till läskiga fester med massor av ljus i utskurna pumpor och extra spindelväv i hörnen.

 

Under senare år har också blivit en stor tradition att Europas nöjesparker förvandlas till magiska halloweenparker under höstlovet och Allhelgonahelgen, med mängder av fantasifulla halloweendekorationer, bodar och nöjesattraktioner. En fin möjlighet för att ta med hela familjen på en höstlovssemester där man kan uppleva något rysligt kul tillsammans!

Halloween på Tivoli i Danmark

Tivoli i Danmarks huvudstad Köpenhamn är ett sant skräckparadis under Halloween, från den 11 oktober till den 3 november 2019 kan du få en spektakulär upplevelse i nöjesparken: Här lurar stadens otäcka forntid under Rutschebanen – i dessa källargångar låg det en gång i tiden ett sjukhus och om du vågar gå ner i de mörka gångarna, så kan du stöta på fasansfulla patienter som går igen.

 

Du kan också välja att stanna kvar över jord och insupa den mer mysiga stämningen mellan stora pumpor, halmbalar och plantor i varma höstfärger och ett lätt skrämmande halloweentema med spindlar, skelett och zombiefigurer. I Tivolis bodar säljer man häxpunsch, halloweengodis och för de minsta finns det roliga halloweenaktiviteter.

 

Bo på herrgård bara 13 km från Tivoli

 

Halloween i Berlin och på Europa-Park

Berlin är en levande stad som aldrig sover, med en rik och färgstark kultur – och självklart är man med på trenden när det gäller fasansfulla festligheter med skräckinjagande gäster under Halloween: Besök Filmpark Babelsberg där över 200 mördare, zombies och monster kommer att jag dig på den psykiatriska avdelningen, på kyrkogården eller längs The Street of Blood. Du kan också ge dig ut längs den dunkla stigen i Berlin Dungeon där du aldrig vet vem du möter i mörkret. Mardrömmen äger rum den 19, 20, 26 och 27 oktober samt helgen den 2-3 november 2019.

 

Den som vill ha en lite mindre skrämmande Halloween i Berlin ska bege sig till Berlins botaniska trädgård den 28 oktober 2019 eller besöka Home of Halloween i Berlin Dungeon som är ett lite mer familjevänligt halloweenäventyr.

 

Bo på modernt cityhotell i Berlin

 

I Rust ligger Tysklands största nöjespark, Europa-Park, och här väntar Tysklands största hav av pumpor – närmare bestämt 180.000 stycken, generöst utplacerade mellan halmbalar, majskolvar och spindelträd.

 

Du kan också bege dig in i parkens post-apokalyptiska värld: I Traumatica regerar de värsta tänkbara väsen över de uttorkade världshaven, karga fält och öknar fulla av de dödas aska. Upplev Jordens traumatiserade framtid från den 28 september till den 2 november 2019.

 

Flera hotell att välja på nära Europa-park

 

Halloween på Liseberg i Göteborg

Nöjesparken Liseberg håller öppet den 11-13 oktober, 18-20 oktober, 25-31 oktober och 1-3 november 2019 och har då klätt om till en halloweenkostym som lockar både stora och små med kittlande skrämmande upplevelser.


Medan de minsta tycker det är roligt att gå mellan roliga figurer och halloweenpyntade nöjesattraktioner så ser det lite mer mörkt ut för familjens äldre medlemmar: Våga dig in i den mörka skogen eller utmana ödet som åskådare på Karneval Macabre på parkens teaterscen. Du kan också kliva in i Cirkus Bisarr där artisterna är mer fasansfulla än roliga – och på en tur i Spöktåget har man gjort allt för att få dig att må dåligt under det smittsamma temat ”sjukare än någonsin”.

 

Bo bra med semesterbas i Alingsås och Vargön

 

Ha en magisk Halloween-semester!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Aktivitet & action #Efterårsferie #Familiehygge #Miniferie #Weekendfornøjelser