Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Ringhotel Central - det är bara skönt!

Sidst opdateret: 30-03-2022
Dette indlæg er læst 1027 gange
Oprettet: 29-03-2022

Min historia startar på vår studieresas andra dag efter en spännande dag runt om i det sydtyska vinlandskapet, där vi hade ägnat oss åt smakfulla vinupplevelser och sex spännande hotellbesök. Och då var jag redo att kasta resväskan och mina för övrigt utmärkta skor… som jag förresten hade suttit i en halvlång kö för att få tag i – ja du kan kanske ana att jag inte är typen som normalt reser runt längs Mosel, utan snarare dricker en lite för grön kopp te på ett lite för smart café i Hamburgs hipsterkvarter.

När vi kom fram till Ringhotel Central möttes vi av en rustik och traditionell fasad: Även om skuggorna började bli långa och mörkret sänkte sig kunde man lätt känna charmen strömma ut genom den öppna dörren. Och när jag kliver in genom dörren kommer jag direkt in i hotellets romantiska restaurang, där jag kan se att folk njuter av det tyska köket och inte minst det sydtyska vinet vars druvor kommer från vinodlingar bara ett stenkast från hotellets väggar.

Tyska på en sjundeklassares nivå
Nu ska det sägas att min tyska inte är mycket bättre än vad man kan förvänta sig av en elev i sjunde klass (… jag är istället väldigt bra på att blanda färger – jo, jo, man är väl grafiker), så den första utmaningen för mig var att hämta nyckeln till mitt hotellrum. Innan jag hinner säga något på tysk-engelska-danska (med en jylländsk accent) så hälsas jag välkommen av hotellvärden som strax tog mig under sina vingar – och innan jag visste ordet av så stod jag med en hotellnyckel i handen och är på väg upp till rum 5. Och som vanligt hade jag tur och fick bo i ett fint enkelrum med alla bekvämligheter som mina trötta resfötter kunde drömma om. 

Man kanske kan få en ledtråd av hotellet namn att det ligger ganska centralt och det fick jag verkligen veta med besked när jag öppnade fönstret för att få lite luft efter att ha tagit av mig mina dyrköpta skor och luftade mina tår. Jag stack ut huvudet genom fönstret och med en blick riktad mot vänster kunde jag se direkt ner på stadens torg där julmarknaden normalt brukar slå upp sina julbodar. Just när vi besökte Rüdesheim var det vinfestival och tack vare det fick jag se ett stycke av ”Lord of the Dance” – och jag kan bara säga: JAG ÄLSKER ”LORD OF THE DANCE”.

Innan jag hoppade i uppladdaren var jag tvungen att gå igenom alla sociala medier för att vara säker på att inte missa något. Och för att undvika ännu en roamingskandal hoppade jag på hotellets gratis trådlösa Wi-Fi. Den kan fungera trögt utomland men på Ringhotel Central var det inga problem och det fanns dessutom en fin guide på rummet på både engelska och tyska.

Fantastisk frukostbuffé och trädgård med fikonträd
När jag slog upp ögonen lördag morgon och var redo för att lämna mitt hotellrum gick jag väldigt målmedvetet efter frukostbuffén. Jag gillar att äta frukost och inte minst nutella. Frukostmatsalen ligger i en nyare del av hotellet och här serverades allt från små våfflor till ägg och bacon – en fröjd för alla morgontröttas hjärtan. Jag kastade mig över två nutellasmörgåsar så att jag hade lite extra energi när resten av det sydtyska landet skulle utforskas. Om det hade varit ett par grader varmare hade jag säkert ätit min frukost på hotellets terrass som ligger mittemot hotellets trädgård där det bland annat växte fikonträd – det hade ni inte trott, va? 

Nu kanske det räcker med prat… totalt sett var hotellet en skön upplevelse. Allt från hotellets egen trädgård till deras bibliotek. Allt från hotellägarens gemytliga sätt till det skönt doftande schampot som de hade på rummet (… ja, jag är en 27-årig kille som gillar att schampo doftar av blommor).

Har du fått lust att uppleva julmarknaden i Rüdesheim? Ska du ner och njut av det sydtyska vinet serverat med en varm rieslingsoppa? Eller vill du bara koppla av och uppleva Rhens idyll? Eller kanske en festlig kväll längs Drosselgasse med alla mysiga värdshus? Oavsett vad just du gillar så är Ringhotel Central värd att besöka. Så… vad väntar du på!

Text och bilder: Andreas från Happydays 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Rüdesheim am Rhein #Ringhotel Central #Ringhotel Central #God hoteloplevelse
;